Verden

Australia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde

Australias havarikommisjon og politiet skal finne årsaken til at hvorfor et brannfly styrtet torsdag. Tre amerikanske brannmenn omkom i ulykken.

Det var et fly av denne typen, Hercules C-130, som styrtet under brannslukking i Snowy Mountains i delstaten New South Wales.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Tankflyet av typen Hercules C-130 styrtet i Snowy Mountains i delstaten New South Wales da brannmannskapene prøvde å hindre skogbrannene i området fra å blusse opp igjen.

Spesialister på fjerning av farlig materiale sikrer ulykkesstedet før etterforskere kan starte undersøkelsene.

Brannmannskaper fra flere land har deltatt i kampen mot skogbrannen i Australia, og det er det canadiske selskapet Coulson Aviation som eier flyet som styrtet.

Delstatsmyndighetene sier tre menn i alderen 42 til 45 år var om bord i flyet da det styrtet. Ulykken bringer dødstallene i skogbrannen opp i 32 siden september.

New South Wales er hardest rammet i de uvanlig store og kraftige brannene i det som beredskapsminister David Elliott omtaler som «den mørkeste sommeren i delstatens historie».

Seks frivillige brannmenn er også alvorlig skadd etter at en tankbilen satt i rullet av veien. Ulykken skjedde i Eurobodalla sør i New South Wales.

Sterk vind og temperaturer over 40 grader torsdag førte til at brannfaren økte og startet nye branner på sørøstkysten av Australia. Fredag var forholdene bedre, men en ny hetebølge neste uke kan gi nytt liv til de mange skogbrannen.

Les mer om

  1. Brann
  2. Australia