Mistenkt for drap på høyreradikal i Portland ble selv drept av politiet

En mann som var mistenkt for drapet på en ytre høyre-aktivist i byen Portland, ble selv drept av amerikanske spesialpolitistyrker torsdag.

Åstedet der 48-åringen ble skutt i Lacey i delstaten Washington.

Den 48 år gamle mannen ble skutt og drept av en føderal innsatsgruppe, skriver New York Times.

Den lokale politisjefen sier til avisa at innsatsgruppa var i området og jaktet etter en drapsmistenkt, og at de forsøkte å pågripe 48-åringen. Fire politifolk skal ha avfyrt skudd under pågripelsen.

48-åringen var mistenkt for drapet på et medlem fra den høyreradikale gruppa Patriot Prayer i Portland, der det har vært omfattende opptøyer mellom Black Lives Matter og andre venstreorienterte og venstreradikale grupper og ulike høyreorienterte og høyreradikale grupper i flere uker.

Pågrepet tidligere

48-åringen var i Portland i flere uker, og hadde tidligere blitt pågrepet for ulovlig våpenbesittelse og motstand mot politiet.

Han tilsto tilsynelatende drapet i et intervju med nyhetssiden Vice. Han hevdet han handlet i selvforsvar.

Konfrontasjonen skjedde i byen Lacey i delstaten Washington. Den ligger øst for delstatshovedstaden Olympia og rundt 170 kilometer nord for Portland.

Kontinuerlige protester

Portland har opplevd nesten kontinuerlige protester siden drapet på afroamerikanske George Floyd i Minneapolis for over tre måneder siden. Mange av dem har endt i hærverk og vold, og politiet har pågrepet hundrevis av mennesker.

Tidligere i sommer sendte Trump-administrasjonen føderale agenter til byen som uten kjennemerker på uniformene og i sivile biler pågrep demonstranter, i strid med hva de lokale myndighetene ønsket.