Verden

Dødstallet stiger etter syklonen Idai

Flere enn 550 mennesker er bekreftet døde etter syklonen Idai sørøst i Afrika. Det fryktes at antallet vil fortsette å stige.

En ung gutt sitter ved restene av en bro som er ødelagt av vannmassene i Nhamatanda, rundt ti mil fra byen Beira i flomrammede Mosambik. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix
  • NTB

En uke er gått siden uværet traff kysten av Mosambik. Også Zimbabwe og Malawi ble rammet. Nedbørsmengdene var svært store, og mange mennesker har mistet livet i flom.

I Mosambik har flomvannet dannet en enorm innsjø som torsdag ble oppgitt å være tolv mil lang. Her jobber hjelpemannskaper på spreng for å redde folk som fortsatt befinner seg på hustak og i trær.

FN opplyser at 242 mennesker er bekreftet omkommet i Mosambik, ifølge landets myndigheter. I Zimbabwe og Malawi er henholdsvis 259 og 56 personer bekreftet døde.

Det fryktes at antallet vil øke ytterligere. Idai kan vise seg å være en av de verste værkatastrofene på den sørlige halvkule noen gang, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

Les også

  1. Folk flykter i sikkerhet fra milelange områder med rødt, grumsete flomvann

  2. Svensk-norsk beredskapsteam på vei til Mosambik etter syklonen Idais herjinger

Les mer om

  1. Mosambik