Verden

17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja

Redningsarbeidere har funnet 17 døde og reddet ut 24 overlevende etter at en bygning under oppføring kollapset i byen Sihanoukville i Kambodsja lørdag.

Redningsarbeidere jobber for å med å finne overlevende i ruinene etter at en sju etasjer høy blokk raste sammen Preah Sihanouk provinsen i Kambodsja.
  • NTB

Bygningsarbeidere fortalte at den uferdige bygningen også fungerte som bolig for dem som arbeidet på stedet. Da den sju etasjer høye bygningen kollapset ved 4-tiden natt til lørdag lå alle arbeiderne og sov inne i konstruksjonen.

– Alle arbeiderne sov. Like før bygningen kollapset merket vi en vibrasjon. Siden falt det ned, men det skjedde så fort at det ikke var noen mulighet til å komme seg unna, forteller Nhor Chandeun arbeidet og bodde i bygget med sin kone.

Arbeidsdepartementet uttalte at 30 arbeidere var på stedet da bygget kollapset, men ifølge Nhor Chandeun var det rundt 55-60 personer på stedet da det kollapset. Selv lå han og kona begravd i tolv timer før de ble reddet ut.

Redningsarbeidere jobber stålsager for å med å finne overlevende i ruinene etter at en sju etasjer høy blokkk raste sammen Preah Sihanouk provinsen i Kambodsja.

– Vi fortsatte å ringe for å få hjelp. Vi ropte og ropte, men ingen hørte oss og vi trodde vi skulle dø under ruinene, forteller 31-åringen.

Ifølge guvernøren i Preah Sihanouk-provinsen eies anlegget av en kinesisk investor, et av mange kinesiske prosjekter í den populære badebyen.

Redningsarbeider arbeidet med gravemaskiner og stålsager for å få vekk bygningsmassene som lå over de døde og overlevende. Så mange som 1.000 personer har ifølge offisielle kilder deltatt i arbeidet, som fremdeles pågikk søndag.