Verden

Nye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen

Et nytt anslag over antall drepte i krigen i Jemen ble denne uken presentert. Her bæres ofre etter en eksplosjon i hovedstaden Sanaá.

Over 90.000 mennesker er drept i krigen i Jemen, ifølge organisasjonen ACLED. I tillegg har titusener av jemenittiske barn dødd av sult.

  • NTB

Krigen i Jemen har rast siden 2015, og FN har beskrevet situasjonen i landet som verdens verste humanitære katastrofe.

Denne uken ble et nytt anslag over antall drepte presentert av organisasjonen Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) , som jobber med å innhente og analysere informasjon om konflikter.

Minst 91.600 er blitt drept i Jemen siden 2015, ifølge ACLED. Av disse er over 11.000 sivile som er drept i angrep direkte rettet mot sivile.

Les også

Fatima Ibrahim Hadi er 12 år og veier 10 kg. Hun er blant 24 millioner mennesker som trenger hjelp i Jemen.

Flertallet av disse sivile ofrene skal ha blitt drept i angrep utført av den internasjonale koalisjonen som Saudi-Arabia leder i Jemen.

ACLED har nå fullført arbeidet med et anslag over antall drepte som strekker seg helt tilbake til krigen brøt ut i 2015. Men tallet omfatter ikke dem som har dødd av sult, underernæring og sykdom i kjølvannet av konflikten.

I fjor anslo Redd Barna at opptil 85.000 barn har dødd av akutt underernæring i Jemen.

Over 8 millioner mennesker i Jemen er truet av sult, ifølge FN. 22 millioner mennesker i landet trenger humanitær hjelp eller beskyttelse.

Les også

  1. Nytt angrep mot flyplass i Saudi-Arabia

  2. Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen

  3. Saudi-Arabia og allierte bomber Jemens hovedstad

  4. Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse

Les mer om

  1. Konflikt
  2. Krig
  3. Jemen
  4. Saudi-Arabia