Verden

Kjendisadvokat skutt i Stockholm

Den svenske kjendisadvokaten Henrik Olsson Lilja ble skutt og såret i Stockholm fredag. En kvinnelig dommer er pågrepet, mistenkt for å ha hyret en leiemorder.

Politisperringer på gaten Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm etter skytingen fredag. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix

 • NTB-TT

51 år gamle Henrik Olsson Lilja ble skutt da han var på vei ut av sin egen leilighet på Kungsholmen i sentrum av Stockholm i 9-tiden fredag morgen.

Ifølge Aftonbladet ble Olsson Lilja truffet i hodet, brystet og magen, men var ved bevissthet da politiet ankom. Tilstanden var fredag kveld ikke kjent.

– Han er i live, men jeg vet ikke mer. Vi kjenner heller ikke bakgrunnen for denne handlingen, sier Mia Edwall Insulander i den svenske advokatforeningen til AFP.

Leiemorder

En mann ble sett løpende fra stedet, og politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk. Før han ble lagt på operasjonsbordet skal Olsson Lilja overfor politiet ha antydet at det kan ha vært snakk om en leiemorder.

Advokaten skal også ha antydet at en person i hans nærhet, som i perioder har vært ilagt kontaktforbud, kan stå bak.

En kvinne er pågrepet, mistenkt for å ha hyret en leiemorder.

Dommer pågrepet

Kvinnen som er pågrepet i saken er ifølge Expressen en erfaren dommer og toppjurist. Hun hadde tidligere svært gode referanser, men kom etter hvert i konflikt med loven gjentatte ganger. Hun er tidligere dømt for mishandling og vold mot politifolk.

Hun skal i lengre tid ha vært i konflikt med Olsson Lilja, som følte seg så truet av henne at han gikk til politiet og krevde kontaktforbud.

Ifølge avisen ble den kvinnelige juristen pågrepet da hun etter en drøy time ankom åstedet. Politiet hadde da lett etter henne i mellomtiden, angivelig etter tips fra Olsson Lilja.

Henrik Olsson Lilja var en tid forsvarer for den amerikanske rapstjernen Asap Rocky, som i forrige måned ble dømt til betinget fengsel etter vold mot en 19-åring i Stockholm.

Les mer om

 1. Stockholm
 2. Skyting
 3. Krim

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Jente under 15 skutt og drept på bensinstasjon i Sverige

 2. VERDEN

  Gjengvolden i Sverige: Så få blir tatt

 3. VERDEN

  Politiet: Svært høyt konfliktnivå i Stockholm

 4. KULTUR

  Asap Rocky er tiltalt for vold i Sverige. Saken refses i Sverige og resten av verden.

 5. VERDEN

  Black lives matter-demonstrasjon stanset i Stockholm

 6. NORGE

  Oslomann dømt for omfattende mishandling av samboeren