Verden

Fransk by bryter med polsk vennskapsby

Den franske byen Saint-Jean-de-Braye bryter en 25 år gammel vennskapsavtale med den polske byen Tuchow, som har erklært LGBT-fri sone.

Rådhuset i Tuchow. Foto: Henryk Sadura / Shutterstock / NTB scanpix

  • NTB

– Frankrike er fast besluttet på å bekjempe menneskerettsbrudd basert på seksuell legning. Vi kan ikke godta at de bånd som forener våre to byer, blir svertet på en slik måte. Vi fordømmer den holdningen vår vennskapsby Tuchow har inntatt, heter det i en kunngjøring fra myndighetene i Saint-Jean-de-Braye.

Tuchow er den siste av flere polske byer som har vedtatt en erklæring der det heter at de akter å forsvare seg selv mot «radikale … som angriper ytringsfriheten, barns uskyldighet, familiens og skolens autoritet og forretningsfolks frihet».

Kunngjøringen er ment som et svar på at Warszawas borgermester Rafal Trzaskowski har proklamert at den polske hovedstaden støtter LGBT-minoritetene og deres rettigheter.

Borgermesteren i Tuchow, Magdalena Marszalek, beklager den franske vennskapsbyens beslutning om å bryte kontakten.

Marszalek understreker samtidig at mange i Tuchow ikke støtter den omstridte erklæringen som opprinnelig ble utformet av det polske regjeringspartiet Lov og Rettferdighet (PiS).

Les også

  1. Norske jurister protesterte i Warszawa. De frykter at det som skjer i Polen kan skade hele Europa.

  2. Dialog alene er ikke nok overfor Polen | Ingjerd Schou

  3. Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen

Les mer om

  1. Polen
  2. Likestilling
  3. Rettigheter