Verden

Prins Harry og hertuginne Meghan har fått en sønn

Hertuginne Meghan fødte mandag morgen en gutt. Det var den stolte far, prins Harry, som selv kunngjorde nyheten mandag ettermiddag.

Storbritannias prins Harry og kona Meghan, hertuginnen av Sussex, har fått en sønn. Foto: Facundo Arrizabalaga / Pool Photo via AP / NTB scanpix

 • NTB

Prins Harry klarte ikke å slutte å smile da han kom ut for å kunngjøre at kona Meghan hadde født en sønn. Foto: Steve Parsons / AP / NTB scanpix

Britene har ventet og ventet i ukevis på nyheten om fødselen, og mandag ettermiddag ble det endelig klart.

En tydelig stolt og rørt far kunne fortelle det ventende pressekorpset at Meghan hadde født en sønn.

– Vi kan med glede kunngjøre at Meghan og jeg fikk en gutt tidlig i morges. En velskapt gutt, sa prins Harry og smilte stort.

– Mor og barn har det utrolig bra, det har vært den største opplevelsen jeg noensinne har kunnet forestille meg, sa den nybakte faren.

Imponert

Han la ikke skjul på at han er imponert over kona.

– Hvordan kvinner klarer å gjøre dette, er helt ubegripelig. Vi er henrykte og svært takknemlige over all kjærlighet og støtte fra alle der ute. Dette har vært så fantastisk at jeg vil dele det med alle, sa han videre.

Ifølge den offisielle kunngjøringen fra Buckingham Palace ble den lille prinsen født klokken 5.26 britisk tid og veide 3,26 kilo.

Prins Harry opplyser at han og hertuginne Meghan ennå ikke har bestemt seg for navn.

Nummer sju i arvefølgen

Den nyfødte gutten er nummer sju i arvefølgen til den britiske tronen etter bestefar prins Charles, onkel prins William, søskenbarna prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis og faren prins Harry.

Meghan og Harry giftet seg i mai i fjor og er bosatt i Frogmore Cottage nær Windsor slott. For få uker siden opplyste paret at de ønsket at fødselen skulle foregå så privat som mulig, og det er foreløpig ikke kjent hvor den fant sted.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Harry og Meghan viste frem sin nyfødte sønn Archie

 2. VERDEN

  Prins Harry og høygravide Meghan holder fødselsplanene for seg selv

 3. VERDEN

  Harry og Meghan valgte privat dåpsseremoni for Archie

 4. VERDEN

  Hertuginne Meghan saksøker Mail on Sunday

 5. VERDEN

  Harry og Meghan trekker seg tilbake fra fremste rekke i det britiske kongehuset

 6. VERDEN

  Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet»