Verden

Skogbrannene førte til verdens dårligste luftkvalitet i Melbourne

Et stort røykteppe har lagt seg over store deler av Australias sørligste delstat Victoria. Røyken kommer fra skogbrannene i delstaten. Her fra East Gippsland. Foto: Foto: DELWP Gippsland via AP / NTB scanpix

Røyk fra skogbrannene i Australia gjorde at luftkvaliteten i Melbourne tirsdag var verdens aller dårligste, ifølge IQ Air Visual.

  • NTB-DPA

Også flere andre steder i Victoria er det svært dårlig luftkvalitet på grunn av røyk fra skogbrannene, som brenner nord og øst i delstaten.

Tirsdag var andre dag på råd med svært dårlig luftkvalitet i Melbourne, og i løpet av ettermiddagen var luftkvaliteten verdens dårligste, ifølge databasen IQ Air Visual. Senere på dagen var situasjonen noe bedre i byen, som dermed ble forbigått på listen, men luftkvaliteten blir fortsatt beskrevet som «svært usunn».

– Forholdene blir slik når det er lavere temperaturer, og partiklene kan legge seg svært nær bakken, sier delstatens helsesjef Brett Sutton.

Les også

Mitt land brenner | Malcolm Langford

Et tjukt røykteppe har lagt seg langs bakken fra hardt brannrammede East Gippsland, øst i Victoria, til Geelong, som ligger sørvest for Melbourne.

Røyken har ført til at brannalarmer er blitt utløst i storbyen, og folk er blitt rådet til å holde seg innendørs. Røykteppet er ventet å lette onsdag, ifølge meteorologer.

Les også

Frykter «megabrann» i Australia de neste dagene

De lavere temperaturene har også gitt utslitte brannmannskaper en sjanse til å forberede seg på oppblussinger, i tillegg til å ruste opp hjelpearbeidet.

Tirsdag morgen var det 16 aktive skogbranner i Victoria, men ingen av dem på krisenivå.

Les mer om

  1. Melbourne
  2. Brann
  3. Luftkvalitet