Verden

Foreldrene i opptaksjuks-skandalen er tiltalt for hvitvasking

Myndighetene har utvidet tiltalene i opptaksjuks-saken i USA, og blant annet tiltalt skuespiller Lori Loughlin for hvitvasking.

Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli (til venstre) er tiltalt for hvitvasking etter at de skal ha betalt bestikkelser for å få sine to døtre inn på et rolag på universitetet.
  • NTB

Det kom frem under rettsmøtet tirsdag.

Tiltalene er tatt ut mot Loughlin, hennes ektemann Mossimo Giannulli og 14 andre rike foreldre som anklages for å ha jukset og betalt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter som Yale og Stanford.

Ekteparet skal ifølge myndighetene ha betalt 500.000 dollar, snaue 3 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass på rolaget til University of Southern California til tross for at ingen av dem drev med roing.

Les også

Rike amerikanere bruker alle midler til å få barna inn på eliteskolene. Det gjør drømmen uoppnåelig for Abby Adams (18).

Loughlin er blant annet kjent fra tv-serien «Under samme tak» hvor hun spilte rollefiguren Becky.

Den utvidede tiltalen kommer kun én dag etter at Frustrerte Fruer-skuespiller Felicity Huffman inngikk en avtale med myndighetene og innrømmet skyld i saken.

Les også

«Frustrerte fruer»-skuespiller møtte i retten tiltalt for å ha betalt bestikkelser

Les mer om

  1. Hvitvasking
  2. Roing