Verden

Slik ble han hotellsjef på Filippinene

For 15 år siden flyttet Kjartan Sekkingstad (56) til Filippinene for å leve ut reisedrømmen. Natt til mandag ble han kidnappet fra hotellet der han jobber som daglig leder.

Norske Kjartan Sekkingstad ble kidnappet fra hotellet han drev på Fillipinene natt til mandag.
  • Adalheidur Audardottir Oldeide

56-åringen fra Sotra ble kidnappet av en gruppe væpnede menn denne uken. Sent mandag kveld slo kidnapperne til mot det populære feriestedet Oceanview Marina på den sør-filippinske øyen Samal, der Sekkingstad er daglig leder.

I tillegg til Sekkingstad, ble de to kanadierene Robert Hall (50), John Ridsel (68) og en filippinsk kvinne bortført av de ukjente kidnapperne.

Les også

NÅ: Gislene skal være tatt med til fjellområde - spesialsoldater i beredskap

Til Canada

Ifølge familien til 56-åringen begynte Sekkingstad å arbeide i familiens lakseoppdrett etter endt skolegang. I 1988 reiste Sekkingstad til Canada for å drive lakseoppdrett der. Flere år senere flyttet han til Filippinene.

Sekkingstads familie forteller i et skriv til UD at familien på Sotra har hatt begrenset kontakt med sønnen siden det er så mange år siden han flyttet fra Norge, men Sekkingstad skal ha vært hjemme i Norge et par ganger i året.

Video viser gisselaksjonen:

— Vi ble varslet om kidnappingen tirsdag morgen. Det var en tung beskjed å få, vi er selvsagt svært bekymret, sier faren til BT.

  • Her er en bakgrunnsartikkel om konflikten i området der nordmannen ble kidnappet.

Egen blogg

I 2008 opprettet Sekkingstad sin egen blogg der han har skrevet om livet sitt på Filippinene og drømmen om å leve som seiler der.

På bloggen sin skriver han at han sammen med sin, nå avøde, kone har valgt å leve som en eventyrer og at seiling har vært en stor del av deres liv de siste årene. De to seilte sammen fra Vancouver til den sør-filippinske øyen Samal.

"Mange har spurt hvorfor jeg velger å leve livet som en seiler på Filippinene. Jeg tenker innimellom at det var galskap i utgangspunktet. Jeg visste tross alt ingenting om seiling før jeg flyttet hit", skrev han i 2008.

Stor utbygging

I 2009 skrev Sekkingstad om et stort byggeprosjekt han hadde gående, en marina og et spahotell på nordspissen av øyen Samal.

Ifølge hotellets hjemmeside ble byggeplanene realisert året etter, og Sekkingstad ble daglig leder på feriestedet Oceanview Marina.

På hotellets nettside blir det opplyst om at hotellet blir voktet av væpnede vakter, og at gjester ikke behøver å uroe seg for medias fokus på urolige tilstander på øyen Samal.

  • Filippinene ble lenge styrt av president Marcos. Les historien om da førstedame og skoelsker Imelda forsøkte seg på et politisk comeback: Valgkamp med lik i lasten.

Kontakt med UD

Sekkingstads bror, Odd Kåre Sekkingstad, forteller til BT at familien på Sotra har løpende kontakt med UD om situasjonen.

— De forteller at de jobber på spreng med saken for å finne ut hva som har skjedd. Vårt fokus nå er å få Kjartan trygt hjem.

Han har selv ikke besøkt feriestedet Oceanview Marina, og forteller at familien i Norge ikke har noen umiddelbare planer om å reise til Filippinene.

– Vi vil be om at familien får ro i denne vanskelige situasjonen som har oppstått. Familien får kontinuerlig bistand fra Utenriksdepartementet, uttaler Sekkingstads familie i et skriv til UD.

Overvåkningsvideo av kidnappingen:

Les også

  1. Harde sammenstøt mellom muslimske opprørere og myndighetene i regionen der nordmannen er bortført

  2. Politiet: Her blir nordmannen bortført på Filippinene

  3. Bangkok-politiet utlover dusør for å få tak i bombemenn