Paven ber om fred i Colombia og Venezuela

Pave Frans landet i Colombia onsdag for å be om fred i det borgerkrigsherjede landet og stabilitet i kriserammede Venezuela.

Pave Frans taler under sin egen velkomstseremoni i Bogota onsdag. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix

Frans ble møtt av Colombias president Juan Manuel Santos på en militær flyplass i hovedstaden Bogota. En folkemengde som viftet med hvite lommetørklær, hadde også møtt opp for å møte 80-åringen. Deretter ble han kjørt gjennom byen og til administrasjonssenteret for den romersk-katolske kirken i Colombia.

– Fortsett i samme spor dere har vært modige nok til å gå i, sa paven til sivile og militærveteraner under velkomstseremonien.

– Ikke la dere bli tråkket på, ikke la dere lure. Ikke mist gleden. Ikke mist håpet, sa han.

Flere av partene i den colombianske konflikten ser ut til å ha et ønske om å bruke besøket som en anledning til å komme videre i fredsprosessen.

Bare for noen dager siden erklærte regjeringen og geriljagruppa ELN at de er enige om en våpenhvile. Den skal tre i kraft 1. oktober og i første omgang vare fram til midten av januar.

Torsdag møter paven president Santos sammen med katolske ledere fra Venezuela. Pavens besøk i Colombia varer til mandag 11. september. I tillegg til hovedstaden Bogota, vil paven besøke byene Villavicencio, Medellin og Cartagena.