Verden

Stasjonsmester tar deler av skylden for togulykken i Italia

En stasjonsmester har tatt på seg deler av skylden for at to tog frontkolliderte i Puglia sør i Italia tirsdag. Minst 23 personer omkom.

Togene skal ha kjørt i 80-90 kilometer i timen da de kolliderte. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix Foto: ALESSANDRO GAROFALO / X02242

  • NTB

– Jeg er den som sendte toget ut fra stasjonen. Togene var litt sent ute, så det var litt forvirring, sier stasjonssjefen i Andria, Vito Piccarreta, til den italienske avisa La Stampa.

– Alle skylder på meg, men jeg er ikke den eneste som har gjort feil. Jeg er også et offer, legger han til.

Les også

Minst 27 omkom i togkollisjon i Italia

Ulykken skjedde på en rett ettsporsstrekning mellom Andria og Corato ved 11-tiden tirsdag. Ett av togene skulle ha ventet på stasjonen før det fikk klarsignal gitt av en av stasjonssjefene via telefon. I stedet braste togene inn i hverandre i stor fart. Alle de omkomne satt i de to fremste vognene i togsettene, som besto av fire vogner hver.

Tre tog, noe som er mer enn vanlig, skulle kjøre på strekningen tirsdag, noe som ifølge La Stampa kan ha vært grunnen til stasjonssjefens forvirring.

Stasjonsmesteren i Corato, Alessio Porcelli, er også under etterforskning fordi han eventuelt burde ha lagt merke til at et tog ble ledet hans vei.

Jernbanepolitiet har tidligere opplyst at de tror ulykken skyldes menneskelig svikt. Det har også blitt avdekket at ettsporsstrekningen ikke har automatiserte systemer, men er avhengig av det gamle telefonsystemet.

  • Les også: Her traff togene hverandre