Selvmordsangrep mot irakisk rekrutteringssenter

Om lag 50 personer er drept i et selvmordsangrep mot et militært rekrutteringssenter i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser irakiske myndigheter.

En såret mann får hjelp på sykehuset etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften nær et rekrutteringssenter for den irakske hæren.

Det irakske helsedepartementet har nedjustert tallet på døde til 47, etter at sykehuskilder tidligere på tirsdagen opplyste at 59 var drept. Nærmere 80 er såret.

Tirsdagens angrep er det blodigste i Irak på flere uker. Det skjedde da en selvmordsaktivist stilte seg opp i køen der hundrevis av menn hadde oppsøkt rekrutteringssenteret for å melde seg til tjeneste i den irakske hæren.

Bombemannen utløste så sprengladningen han hadde festet på kroppen.

Kaos

Ahmed Kadhim (19) sto i utkanten av folkemengden og ble vitne til angrepet.

– Etter angrepet sprang alle rundt omkring, og soldater skjøt opp i luften. Jeg så flere titalls mennesker ligge på bakken. Noen brant, andre sprang blødende omkring, forteller han.

Hvordan selvmordsbomberen klarte å ta seg gjennom de doble sikkerhetskontrollene er ikke kjent.

– Kanskje han gjemte seg der over natten, sier Kadhim. Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Rekrutteringskontoret ligger i det som tidligere var forsvarsdepartementets hovedkvarter under regimet til Saddam Hussein.

Politisk vakuum

Den politiske situasjonen i Bagdad er spent etter at regjeringsforhandlingene mellom landets største partier nok en gang har brutt sammen. Militante grupper prøver å utnytte det politiske maktvakuumet og skape enda mer uro med terroraksjoner.

At USA planlegger å trekke alle sine stridende styrker ut av landet innen utgangen av denne måneden, bidrar også til en spent situasjon i Irak.

FOTO: AP/SCANPIX