Verden

Svenske vant 19 mill. i poker

I morges vant svenske Martin de Kenijff verdens største pokerturnering - og en pott på 19 millioner kroner.

Turneringen World Poker Tour har pågått i Las Vegas siden mandag, da 343 spillere fra hele verden satte seg rundt bordene, skriver Aftonbladet.

Totalt var potten på åtte millioner dollar — mer enn 55 millioner kroner. Blant dem som kjempet om seieren var filmkjendis og pokerelsker Ben Affleck, som i likhet med de andre deltagerne hadde betalt over 175.000 kroner for å få være med.

32 år gamle Martin de Kenijff har stort sett levd av gambling i ulike former de siste 12 årene. Etter tre dagers spill var det bare seks deltagere igjen da finalekortene ble stokket natt til lørdag norsk tid. Litt senere kunne svensken vekke sin syv år gamle sønn, og fortelle at pappa hadde vunnet 2,7 millioner dollar - nesten 19 millioner kroner.

— Jeg vet at jeg skal kjøpe meg en Cadillac og at jeg skal sette inn en skikkelig slump penger til min sønn, sier de Kenijff til Aftonbladets nettutgave.

World Poker Tour skal sendes på TV i USA i juni. Da kan seerne til enhver tid følge med hvilke kort hver spiller hadde på hånden, og vurdere om det var den beste bløfferen som vant.

Martin de Kenijff bløffet og satset seg til 19 millioner kroner.