Faren sendte en fortvilet melding da datteren (17) ikke kom til rette etter konserten. Nå er hun funnet

Flere personer har status som savnet etter terrorangrepet i Manchester. Tirsdag kom 17 år gamle Laura MacIntyre til rette etter å ha vært savnet i nærmere et døgn.

Laura MacIntyre (til venstre) og hennes venninne Eilidh MacLeod var begge savnet etter terrorangrepet i Manchester. Nå er Laura funnet, mens venninnen fortsatt er savnet.
  • Inger Lise Hammerstrøm

Tidlig tirsdag morgen tvitret Michael Macintyre et bilde av tenåringsdatteren Laura MacIntyre (17) og hennes venninne Eilidh MacLeod (14), med et budskap om at de to var savnet etter Manchester-terroren.

Tenåringsjentene hadde ifølge The Guardian reist alene til Manchester fra øygruppen Hebridene utenfor Skottland, for sin første konsert.

Ifølge Lauras far, som har snakket med The Telegraph, var dette datterens første konsert og en bursdagsgave til Eilidh. Begge var store fans av Ariana Grande.

Tirsdag ettermiddag ble MacIntyre lokalisert på et sykehus. Hun hadde ifølge The Guardian alvorlige brannskader.

Venninnen Eilidh MacLeod er imidlertid ikke kommet til rette og er fortsatt savnet.

Opplysningene kommer fra Eilidhs grandonkel, Donald Manford. Han forteller at han foreløpig ikke har hørt noe fra niesen.

22 drept i terrorangrep - gjerningsmann identifisert

Mandag ble 22 mennesker drept i terroraksjonen ved et stort konsertlokale i Manchester. Den antatte gjerningsmannen ble selv drept i eksplosjonen.

Tirsdag kveld ble gjerningsmannen bak eksplosjonen i Manchester identifisert som Salman Abedi (22). Eksplosjonen skjedde sent mandag kveld norsk tid, klokken 23.33.

En hjemmelaget bombe gikk av i i en foaje mellom Manchester Arena og jernbanestasjonen Victoria station mens folk var på vei ut fra en konsert med Ariana Grande. Kilder har fortalt til lokalavisen Manchester Evening News at bomben var designet for å gjøre mest mulig skade.

Hever trusselnivået

IS har påtatt seg ansvaret for angrepet. Det er uklart om terrororganisasjonen virkelig har noe med angrepet å gjøre.

Tidlig tirsdag kveld møtte mange opp til minnesmarkeringer i Manchester.

Sent tirsdag kveld meldte britenes statsminister at et nytt terrorangrep kan være nær forestående. Trusselnivået i Storbritannia er hevet fra «alvorlig» til «kritisk», som er det høyeste trusselnivået.