Bildet av gutten (3) som ble skyllet i land i turistparadiset, ryster Europa

Den lille gutten var én av 12 syriske flyktninger som døde i forsøket på å nå EU og den greske øya Kos.

Tre år gamle Alan ble båret i land av en synlig berørt representant for det tyrkiske paramilitære politiet.

Med en rød T-skjorte og en shorts ble gutten skyllet i land på den tyrkiske siden av Middelhavet. Han ble funnet tidlig onsdag morgen, og en tyrkisk tjenestemann fikk den triste oppgaven å bringe den døde kroppen opp fra sjøkanten.

Bildene er blitt massivt spredt på sosiale medier over hele Europa, melder Reuters.

Den lille gutten skal ha vært blant 23 mennesker som dro fra land fra Bodrum-halvøya i Tyrkia i et forsøk på å nå den greske øya Kos.

12 av dem er bekreftet døde, blant dem fem barn. Syv ble reddet, og ytterligere to kom seg i land med redningsvester. To er fortsatt savnet.

Fra Kobane

Dette bildet har blitt delt tusenvis av ganger i dag på sosiale medier.

Gutten er i tyrkiske medier identifisert som en treåring fra Kobane nær den tyrkiske grensen, der IS og kurdiske styrker kjempet intense kamper for noen måneder siden.På Twitter deler mange bildene akkompagnert av hashtagen #KiyiyaVuranInsanlik – «menneskeheten skylt i land» – som er blitt et av de mest brukte på det sosiale mediet.

Også flere britiske medier har omtalt bildene:

«Det rystende bildet som viser den sanne tragedien av flyktningekrisen», skriver den britiske avisen Daily Telegraph, mens The Independent spør:

«Dersom disse ekstraordinært sterke bildene av et dødt syrisk barn skyldt i land på en strand ikke endrer Europas holdninger til flyktninger, hva vil da gjøre det?»

Flere tusen drar hver dag

En tyrkisk tjenestemann registrerer funnstedet før han bærer den døde treåringen i land på stranden i Bodrum i Tyrkia.

Bodrum, som er kjent som en attraktiv turistdestinasjon i Tyrkia, er de siste månedene blitt utreisested for tusenvis av syriske flyktninger. Det er bare fire kilometer til Kos fra stranden, og er en av de korteste reisene mellom de to landene. Hjelpeorganisasjoner har estimater på at så mange som 2.000 personer om dagen har forsøkt å nå de greske øyene fra den tyrkiske kysten de siste månedene.

Ifølge de siste tallene fra FNs høykommissær for flyktninger er 2.500 mennesker så langt i år omkommet på sin ferd over Middelhavet.

Se også: Torsdag morgen trakk politiet seg plutselig tilbake og det utspilte seg kaotiske scener da fortvilte migranter forsøkte å presse seg inn på et av togene på Keleti-stasjonen i Budapest.

  • Aftenpostens kommentator Per Anders Madsen skriver følgende om flyktningestrømmen til Europa: Europa må organisere flukten
    Hør redaktør Trine Eilertsen og podcasten Aftenpodden gå gjennom hvorfor Aftenposten valgte å publisere bildene, og de interne reaksjonene i etterkant.