Verden

Fransk presidentkandidat til partifeller i krisemøte: – Det finnes ingen plan B

De franske konservatives presidentkandidat François Fillon sier under et krisemøte i partiet at det ikke finnes noe alternativ til ham.

De franske konservatives presidenthåp François Fillon sammen med kona Penelope på et valgkamparrangement i Paris søndag.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Alain Juppés tilbaketrekning har bekreftet at det ikke finnes noen plan B. Det er på tide at alle reiser seg, sa Fillon under møtet mandag kveld, ifølge en tekst fra talen som AFP har sett.

Tidligere statsminister Juppé, som var den mest sannsynlige kandidaten til å erstatte Fillon som Republikanernes presidentkandidat, utelukket tidligere mandag at han vil stille til valg.

Fillon er under hardt press etter å ha blitt siktet for misbruk av offentlige midler. Fillon har nektet å trekke seg som presidentkandidat, på tross av at oppslutningen om ham har stupt på meningsmålingene siden skandalen ble rullet opp tidligere i vinter.

  • Skandaler gjør utfallet av vårens presidentvalg i Frankrike mer uforutsigbart. Europakorrespondent Øystein Kløvstad Langberg, Frankrike-ekspert Vibeke Knoop Rachline og utenriksmedarbeider Alf Ole Ask analyserer situasjonen i Frankrike.
  • Hør sendingen i spilleren under eller SoundCloud, i iTunes eller fra vår RSS-strøm.

Les mer om

  1. Presidentvalget i Frankrike