Verden

Kuwait sier mesteparten av oljesølet i Persiabukta er ryddet opp 

Opprydningsarbeidere har renset unna «mesteparten» av et oljeutslipp på opptil 35.000 fat ved et oljefelt utenfor Kuwait, ifølge myndighetene.

Et større oljeutslipp i Persiabukta har truffet den sørlige kysten i Kuwait. Myndighetene sier mesteparten er ryddet unna. Foto: AP / NTB scanpix.

 • NTB

– Mesteparten av de største oljeutslippene har blitt fjernet, sier en talsperson for landets nasjonale oljeselskap Kuwait Petroleum Corporation (KPC).

Samtidig opplyser han at opprydningsarbeidet fortsatt pågår ved andre deler av utslippet, og i områder langs kysten.

Det foreligger ingen offisielle tall på hvor stort utslippet var, men eksperter anslår at det dreier seg om opptil 35.000 fat råolje som hadde lekket ut i sjøen ved det saudi-kuwaitiske oljefeltet Al-Khafji. På denne strekningen går det et gammelt 50 kilometer langt oljerør, og kuwaitiske medier viser til lokale oljeeksperter som mener utslippet skjedde fra dette røret.

Det er imidlertid ikke bekreftet hvor utslippet har sin opprinnelse. Kuwaitiske myndigheter mener det ikke ser ut til å komme fra noen av landets egne oljefelt, og varsler samtidig at de vil etterforske hendelsen.

–Dette vil få alvorlige konsekvenser for dem som er ansvarlige, og vi vil straffeforfølge dem, sier Sheikh Abdullah al-Sabah, som tilhører den regjerende familien i Kuwait, og som er sjef for landets miljøverndepartement.

Olje- og gassproduksjon utgjør rundt 95 prosent av Kuwaits eksportinntekter, og det lille landet sitter på den antatt sjette største oljereserven i verden.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kuwait
 2. Utslipp
 3. Olje og gass

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Mauritius erklærer miljøkrise etter forlis

 2. VITEN

  Islamister ble motvillige feminister etter at kvinnene fikk stemmerett

 3. ØKONOMI

  10.000 surfere demonstrerte mot Equinors oljeutvinningsplaner i Australia

 4. ØKONOMI

  Kritiserer Norge for åpning av nytt oljefelt

 5. NORGE

  Gigantfeltet Johan Sverdrup startet produksjonen i dag

 6. ØKONOMI

  Equinors utslippskutt gir ingen klimaeffekt uten hjelp fra EU