Nesten 180 savnet etter forlis i Middelhavet

Nesten 180 mennesker er savnet og fire bekreftet omkommet etter at en båt med migranter kantret i Middelhavet lørdag.

Migranter fra Mali om bord på et av fartøyene som deltar i redningsaksjonene i Middelhavet. Malierne ble reddet utenfor kysten av Libya før helgen. Foto: Olmo Calvo / AP / NTB scanpix

Det opplyste FN og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon tirsdag. Anslagene over antallet savnede er basert på opplysninger fra fire mennesker som ble reddet etter ulykken utenfor kysten av Libya.

De overlevende, tre menn og én kvinne fra Eritrea og Etiopia, beskrives som traumatiserte og utmattede. Båten som forliste, skal ha kjørt i noen timer før motoren sviktet og den begynte å ta inn vann.

Langsomt begynte den å synke, og stadig flere folk havnet under vann. Én av de overlevende har fortalt hvordan han desperat forsøkte å finne sin kone blant de mange passasjerene.

Etter flere timer i sjøen ble de overlevende reddet av et fransk fartøy. Det norske skipet Siem Pilot fraktet dem og fire omkomne til Sicilia mandag. Om bord var også 34 mennesker som var reddet fra en annen båt med migranter som hadde fått problemer.

Dette bildet fra sist fredag er tatt på Golfo Azzuru, som reddet en rekke migranter i Middelhavet. Kvinnene på dekke er fra Mali.

I fjor ble 181.000 mennesker registrert i italienske havner etter å ha tatt seg over Middelhavet fra Nord-Afrika. Over 5.000 antas å ha omkommet i forlis i løpet av året.

Alle passasjerene på båten som kantret lørdag, skal ha kommet fra land i Øst-Afrika.