Spissen ble ikke med dødsflyet: - Kneskaden reddet livet mitt

De skulle vært med på dødsflyet til fotballfinalen i Colombia. En ble reddet av skade, den andre av en tabbe.

Matheus sammen med sin far, avdøde Caio Júnior i 2013 da han var trener for Vitória.

71 personer døde da flyet med det brasilianske fotballaget Chapecoense om bord mandag kveld gikk ned i fjellområdet Cerro Gordo, omtrent 50 kilometer fra Medellín i Colombia.

Fire personer som sto på passasjerlisten gikk ikke om bord på flyet.

Én av dem var Matheus Saroli. Han er sønn av Chapecoense-treneren Caio Júnior, en av dem som er bekreftet omkommet.

Alejandro Martinuccio skulle vært med flyet til finalekampen i Colombia, men en kneskade gjorde at den argentinske Chapecoense-spilleren ble hjemme.

Glemte passet

Saroli hadde glemt passet. På Facebook forteller Saroli om tabben som trolig reddet livet hans:

«Mine venner … Jeg, min bror og min mamma har det greit. Vi må være sterke i denne vanskelige tiden, og vi ber dere vise hensyn. Jeg var på flyplassen i São Paulo i dag, men gikk aldri ombord i flyet ettersom jeg hadde glemt passet mitt. Vi er sterke og kommer til å kjempe oss igjennom dette. Takk for all støtte.»

Reddet av skade

Tre av lagets spillerne ombord på flyet overlevde havariet, av en tropp på 22 stykker. Tilbake i Brasil er det igjen åtte spillere, som ikke ble tatt ut i troppen til finalekampen.

Spissen Alejandro Martinuccio ble hjemme på grunn av skade. Tirsdag oppsøkte han og to andre spillere klubbens anlegg for å sørge over de døde lagkameratene.

– Dette er tungt. Jeg våknet til nyheten, hele verden forsøkte å nå meg på telefonen, forteller en sønderknust 28-åring til El País.

– Det er vanskelig å fatte hvorfor dette skjer.

Be for mine lagkamerater, tvitret Martinuccio tirsdag morgen:

http://globoesporte.globo.com/sc/futebol/times/chapecoense/cobertura.html

Martinuccio ble reddet av en kneskade.

– Jeg var i ferd med å trene meg opp igjen etter å ha vært skadet i to måneder, så jeg reiste ikke- Skaden reddet livet mitt, sier Martinuccio.

Les også

Han overlevde flystyrten i Colombia.

Flyet kan ha gått tom for drivstoff

Granskningen av vraket etter flystyrten i Colombia fortsetter. Mangelen på synlige brannskader ved vraket styrker teorien om at flyet kan ha gått tom for drivstoff.

Sjefen for luftfartsmyndighetene i Colombia, Alfredo Bocanegra, sier til det italienske nyhetsbyrået ANSA at selv om foreløpige undersøkelser peker mot problemer med det elektriske anlegget, utelukker de ikke muligheten for at flyet kan ha gått tom for drivstoff.

Flyvraket har ikke synlige brannskader, noe som har fått etterforskerne til å undersøke nærmere om flyet kan ha gått tom for drivstoff.

Uten tegn på brann

CNN skriver at mangelen av brannskader på vrakdelene har pekt etterforskerne mot en teori om at drivstofftilførselen til motorene kan ha blitt stanset. Det er flere årsaker til at dette kan ha skjedd, blant annet drivstofflekkasje, ising eller feil på pumpene eller slangene.

De første bildene av flyvraket i dagslys, viser at det bakre partiet er fullstendig smadret.

Ferdskriveren og taleregistratoren er blitt funnet av redningsmannskapene og blir nå gjennomgått av granskerne.

Flyet var et Avro RJ85 fra selskapet LaMia.

Flyet var på vei fra Brasil og mellomlandet i Bolivia på sin rute mot Medellín i Colombia.

Flyplassen i Medellín opplyser at pilotene meldte om problemer med elektronikken like før ulykken, uten at dette er bekreftet som årsak til styrten.

Fotballspilleren Alan Luciano Ruschel var én av de seks som berget livet etter flystyrten.

Seks overlevde

Foruten det brasilianske fotballaget og deres støtteapparat, var det også flere brasilianske journalister og fotografer med i flyet.

Tre spillere, to kabinansatte og en journalist overlevde ulykken.

De første rapportene gikk ut på at 76 personer omkom i ulykken, men tallet ble senere nedjustert til 71.

Ifølge The Guardian var det totalt 22 spillere fra det brasilianske laget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, om bord i flyet.

Chapecoense. Øverst fra venstre: Marcos Danilo Padilha, Bruno Rangel Domingues, Helio Hermito Zampier Neto, Cleber Santana Loureiro og Willian Thiago. Foran fra venstre: Guilherme Gimenez de Souza, Ananias Eloi Castro Monteiro, Tiago "Tiaguinho" Da Rocha Vieira, Matheus Bitencourt da Silva, Dener Assuncao Braz og Jose "Gil" Gildeixon Clemente de Paiva.

På vei til historisk finale

Spillerne i Chapecoense var på vei til Medellin for å spille den første av to finalekamper i Copa Sudamericana mot Atletico Nacional, i det som betegnes som den største kampen i klubbens historie. Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med Europaligaen i Europa.

Representanter for finalemotstanderen Atlético Nacional har etter ulykken bedt det kontinentale fotballforbundet CONMEBOL om å gi trofeet til Chapecoense som en heder for det store tapet klubben har lidd, heter det i en uttalelse fra den colombianske toppklubben.

Brasil i sorg

Brasil har erklært en nasjonal sørgeperiode etter nyheten om flystyrten. President Michel Temer har sagt at landets myndigheter vil gjøre alt for å bistå etterlatte.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å lette på smerten deres, skriver han på Twitter.

Chapecoenses fans samlet seg i sorg da flyulykken ble kjent.

Fotballkamper avlyst

Det søramerikanske fotballforbundet har inntil videre avlyst alle kamper som følge av ulykken. Det brasilianske forbundet venter fortsatt på mer informasjon om ulykken før de beslutter hva som skjer med landets eliteserie, der det gjenstår én runde.

I en uttalelse på Facebook ber Chapecoense høyere makter om å hjelpe dem gjennom tragedien.

– Måtte Gud være selskap for våre spillere, myndigheter, journalister og andre gjester som reiste med vår delegasjon, skriver klubben.

Flere store klubber og fotballpersonligheter har uttrykt kondolanse etter den tragiske hendelsen.