Verden

1 million nye koronasmittede i USA på ti dager

USA har passert 1 million påviste tilfeller av koronavirus så langt denne måneden.

En kvinne blir koronatestet i Salt Lake City i Utah. Foto: Rick Bowmer / AP / NTB

 • NTB-AP-AFP

Tirsdag registrerte flere delstater sine hittil høyeste døgntall, blant annet 12.000 nye tilfeller i Illinois og over 7.000 nye tilfeller i Wisconsin.

Wisconsins guvernør planlegger å gå til det uvanlige skrittet å holde en direktesendt tale for å oppfordre til samhold og samarbeid i kampen mot viruset, melder AP.

Dødstallene øker også. Sykehus i flere delstater varsler at kapasiteten er på bristepunktet. I Indiana ble det meldt om 63 nye koronarelaterte dødsfall tirsdag.

Johns Hopkins-universitetet, som fører statistikk over registrerte smitte- og dødstall, har i den siste 24-timersperioden fra klokken 2.30 natt til tirsdag norsk tid til samme tidspunkt natt til onsdag, registrert en økning på 201.961 smittetilfeller. Det er det høyeste døgntallet så langt, men det høye tallet skyldes delvis forsinket registrering etter helgen.

Så langt i pandemien har USA registrert 10.238.243 smittetilfeller, ifølge Johns Hopkins-tallene, og et totalt dødstall på 239.588 personer etter en økning på 1.535 døde siste 24-timersperiode.

Ifølge en oversikt fra Worldometers like før klokken 3 natt til onsdag norsk tid, har USA påvist 10.559.184 smittetilfeller siden pandemien startet, og 245.799 dødsfall. Worldometers-tallene skiller seg noe fra Johns Hopkins-statistikken, og nettstedet forholder seg til en døgnperiode med et annet innslagstidspunkt enn det Johns Hopkins-tallene som AFP baserer seg på, fra klokken 1 hver natt norsk tid.

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Ny smittebølge treffer oss: Slik stenger Europa ned igjen

 2. VERDEN
  Publisert:

  Koronastatistikken i USA er dyster. En kvart million har mistet livet

 3. VERDEN
  Publisert:

  For ett år siden var det knapt kjent. Nå er to millioner mennesker døde av koronaviruset.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Bekymring for eksplosiv koronaøkning i USA

 5. VERDEN
  Publisert:

  Hver dag rapporteres dystre dødstall i Sverige. Men tallene kan være mye høyere.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Største antall nye smittede i Tyskland siden pandemien brøt ut