Verden

Peter Madsen rømte fra fengselet

Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Peter Madsen, som soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall, forsøkte tirsdag å rømme fra fengselet. Fluktforsøket startet klokken 10. Danske medier skriver at 49-åringen truet seg ut av fengselet ved å si at han hadde en bombe på seg.

Madsen skal ha kommet seg 400–500 meter vekk fra Herstedvester Fængsel. Politiet sperret av et stort område rundt stedet.

Dansk politi rykket ut med både skarpskyttere, bombegruppe og kommandosentralen. Ved 13-tiden skal politiaksjonen vært over, og Madsen ble kjørt bort.

Drapsdømte Peter Madsen var på frifot i fem minutter før politiet satte håndjern på ham. En tidligere dansk polititopp kaller flukten «det villeste han har sett».

Peter Madsen ble i 2018 dømt til fengsel på livstid for mishandlingen og drapet på Kim Wall, en svensk journalist som var invitert med på tur i ubåten Madsen hadde bygget selv.

Ifølge Ekstra Bladets opplysninger har Madsen tidligere sittet i isolasjon i fengselet på grunn av mistanker om fluktplaner.

Tre år er gått siden svenske Kim Wall (30) ble drept i en ubåt utenfor København. A-magasinet har møtt foreldrene hennes.

Les også

  1. Peter Madsen rømte fra fengsel: Dette vet vi om truslene, flukten og pågripelsen

  2. Peter Madsen pågrepet etter å ha rømt fra fengsel

  3. – Hun skal ikke huskes som et voldsoffer

Les mer om

  1. Oppsummert-type