Wikileaks benekter at Bradley Manning er kilden

Den amerikanske soldaten er siktet for å ha lekket omstridt helikopter-video.

Bradley Mannings navn har blitt koblet inn i forbindelse med den store WikiLeaks-lekkasjen. FOTO: AP PHOTO

Les også:

Wikileaks oppgir ikke kildene til lekkasjen av nesten 92.000 militære dokumenter. Men nettstedet benekter at Bradley Manning står bak, ifølge BBC.

Den 22 år gamle amerikanske soldaten og etteretningsanalytikeren er allerede nevnt i forbindelse med den siste kjempelekkasjen.

Pentagon-talsmann Dave Lapan sa, ifølge Wall Street Journal at Manning var en interessant person i forbindelse med etterforskningen av hvor lekkasjen kom fra.

Allerede arrestert

Bradley Manning er allerede arrestert, siktet for å ha lekket hemmelighetsstemplet militær informasjon til Wikileaks. Det er imidlertid snakk om en annen lekkasje enn den aktuelle Afghanistan-lekkasjen.

I april offentliggjorde Wikileaks en video der man ser et amerikansk helikopter fyre løs på sivile i Iraks hovedstad Bagdad.

To av personene i videoen ser ut til å bære våpen, men opptrer ikke aggressivt og skyter ikke på helikopteret. Likevel angriper helikopteret og minst ti mennesker blir drept, blant dem to ansatte i nyhetsbyrået Reuters.

Les hva Aftenposten.no skrev om saken og se videoen:

Les også

- Video viser amerikansk luftangrep

Tre måneder senere ble Manning arrestert, og siktet for lekkasjen.

Bradley Manning var stasjonert i Irak og ikke i Afghanistan.

Les også:

Les også

Wikileaks-kilde tiltalt

Fordømmer offentliggjøringen

Offentliggjøringen av dokumentene har skapt frustrasjon og bekymring hos amerikanske og pakistanske myndigheter.

Det hvite hus fordømmer offentliggjøringen som en trussel mot nasjonal sikkerhet, mens talsmann Dave Lapan fra Pentagon kaller lekkasjen en kriminell handling, skriver BBC.

Dianne Feinstein, leder for det amerikanske senatets etteretningskomite sier at en omfattende undersøkelse av lekkasjen må iverksettes.