Verden

Det hvite hus: Trump er ingen løgner

President Donald Trump er ingen løgner, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus etter at tidligere FBI-sjef James Comey anklaget Trump for løgn.

Tidligere FBI-direktør James Comey avla ed før utspørringen i Senatets etterretningskomité torsdag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
  • NTB

– Jeg kan definitivt slå fast at presidenten ikke er noen løgner, sier Det hvite hus’ talskvinne Sarah Huckabee Sanders.

Hun fikk spørsmålet under et pressetreff i Det hvite hus etter at Comey kort tid i forveien i høringen i Senatets etterretningskomité sa at Trump-administrasjonen hadde spredt «løgner, enkelt og greit» og svertet både FBI og Comey.

Trump kommer med uttalelse

Trumps private advokat Marc Kasowitz har varslet å komme med en uttalelse etter torsdagens høring. Kasowitz har fått i oppgave av presidenten å håndtere saker knyttet til ulike granskinger av russisk innblanding i presidentvalget.

Nyhetsbyrået AP har snakket med en ikke navngitt kilde som er tett på Trumps juridiske team. Kilden sier Trump bestrider sentrale deler av den skriftlige forklaringen som Comey offentliggjorde onsdag. Blant annet er Trump uenig i Comeys påstand om at presidenten ba om lojalitet.

I tillegg bestrider Trump Comeys gjengivelse av en samtale de hadde om etterforskningen av presidentens tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, ifølge kilden.

Trump: - Vi skal kjempe og vinne

Donald Trump kommenterer umiddelbart ikke de eksplosive anklagene fra tidligere FBI-sjef James Comey, men lover tilhengerne å yte motstand.

– Vi kommer til å kjempe og vinne, sa Trump til støttespillere i Washington idet høringen i Senatets etterretningskomité ble avsluttet torsdag.

Trumps uttalelse kom da han sto på talerstolen under en konferanse i regi av den kristenkonservative organisasjonen Faith and Freedom Coalition.

Les også

  1. Comey: Trump ville ha noe igjen for å la meg beholde jobben min

  2. Nå bryter James Comey tausheten

Les mer om

  1. Det hvite hus
  2. FBI
  3. Donald Trump