Verden

140 regjeringssoldater drept av Taliban i Afghanistan fredag

Afghanske myndigheter har oppjustert tallet på antall drepte regjeringssoldater til over 140 etter fredagens Taliban-angrep. Mer enn 160 er såret.

Afghanske soldater holder vakt ved inngangen til militærbasen etter fredagens angrep.

Opprørerne var iført regjeringshærens uniformer og kom kjørende i tre militærkjøretøyer. Angriperne var utstyrt med forfalskede dokumenter og fyrte av en rakett ved inngangen til en militærbase i Mazar-i-Sharif.

Det var der norske soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken var stasjonert i nærmere ti år.

De første meldingene gikk ut på at åtte soldater var drept. En militær talsmann uttalte senere fredag at antall døde hadde steget til 50 og at over var 70 såret. Lørdag ble tallet oppjustert til 80 drepte og 70 sårede, og kort tid etter bekreftet lederen for provinsrådet i Balkh, Mohammad Ibrahim Khair Andesh, at minst 140 soldater og offiserer ble drept. Mer enn 160 andre ble såret, opplyser han til DPA.

En talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, hevdet fredag at over 100 regjeringssoldater ble drept i angrepet mot militærbasen. Inkludert alle som ble såret, ble over 500 soldater og offiserer rammet, hevder Taliban.

Taliban hevder også at fire av angriperne var afghanske soldater som hadde tjenestegjort i leiren og som derfor hadde kunnskaper om basen.

Kampene ved militærbasen, som ligger noen få kilometer utenfor sentrum av provinshovedstaden i Balkh-provinsen, pågikk i flere timer.

Fredagens angrep er det andre mot et militært mål på kort tid. I mars ble 49 mennesker drept og 76 såret i et angrep mot et militært sykehus i Kabul. Den ytterliggående islamistgruppen IS påtok seg ansvaret.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5