Verden

Nord-Korea: Vil teste nye raketter ukentlig

Nord-Koreas viseutenriksminister sier landet kommer til å gjennomføre nye rakettester i tiden fremover, til tross for internasjonal fordømmelse. 

Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i FNs hovedkvarter mandag. Foto: Bebeto Matthews / TT / NTB Scanpix

 • NTB

– Vi kommer til å gjennomføre rakettester på en ukentlig, månedlig og årlig basis, sier Nord-Koreas viseambassadør Han Song-ryol til BBC.

– Skulle USA våge å gå inn for en militær handling, er Nord-Korea klare til å svare på en hvilken som helst form for krig amerikanerne velger, sa Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i FN mandag.

Slik svarer USA på utviklingen i Nord-Korea: Fremskynder utplassering av rakettskjold i Sør-Korea

Trusselen er et svar på advarslene fra USAs visepresident Mike Pence mot å fortsette de gjentatte testene av missiler.

USAs visepresident, Mike Pence, ser mot nord i den demilitariserte sonen ved grensen mellom Sør-Kore og Nord-Korea. Foto: Lee Jin-man / TT / NTB Scanpix

– Tiden for strategisk tålmodighet er over, sa Pence, som besøker Sør-Korea som en del av en ti dager land reise i Asia. Visepresidenten forsikret Sør-Korea om at USA står ved deres side.

«Historisk provokasjon»

Kim In-ryong hevder at en pågående militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya som utføres av USA og Sør-Korea, er en historisk provokasjon.

– USA skaper en farlig situasjon der en kjernefysisk krig kan bryte ut når som helst.

Søndag utførte Nord-Korea en mislykket missiltest. Trolig eksploderte raketten etter 4–5 sekunder. Dagen før arrangerte regimet i Pyongyang en massiv militærparade i forbindelse med 105-årsdagen til Kim Il-sung.

Fra lørdagens militærparade i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Foto: Wong Maye-E / TT / NTB Scanpix

Under lørdagens militærparade ble det vist frem nær 60 missiler, inkludert det som mistenkes å være ballistiske missiler som kan skytes opp fra ubåter.

Nord-Koreas mål er å utvikle langdistansemissiler som skal kunne treffe USAs fastland, noe president Donald Trump har sagt at han vil sørge for å stanse.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nord-Korea
 2. USA
 3. Sør-Korea
 4. Mike Pence
 5. FN

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Nord-Korea mislykkes med ny rakettest

 2. VERDEN

  Sør-Korea: Mislykket rakettest i Nord-Korea

 3. VERDEN

  Nord-Korea: – Vi er klare til å slå til

 4. VERDEN

  Her viser Nord-Korea frem helt nye rakettvåpen

 5. VERDEN

  Trump varsler nytt toppmøte med Kim Jong-un

 6. VERDEN

  Nord-Korea betegner test av ny missiltype som vellykket