Verden

Brite skal evakuere hunder og katter fra Kabul. Forsvarsministeren er opprørt.

Amerikanske soldater foran en menneskemengde ved flyplassen i Kabul i helgen. Britiske myndigheter har godkjent en plan om å evakuere 200 hunder og katter fra byen.

Mens tusener av desperate mennesker forsøker å komme seg ut av Kabul, har en britisk mann fått tillatelse til å evakuere 200 hunder og katter.

  • NTB

Den tidligere soldaten Paul Farthing driver en dyrevernsorganisasjon i den afghanske hovedstaden.

Nå har han samlet inn penger til å chartre et fly som skal frakte ut de afghanske ansatte, deres familier – og rundt 200 hjemløse dyr.

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace har vært sterkt imot planen og sagt at det er feil å prioritere kjæledyr fremfor mennesker. Farthing hevder dyrene kan sitte i lasterommet slik at det blir plass til flere afghanere i flysetene.

Flere kjendiser og britiske tabloidaviser støtter den noe hårete evakueringsplanen, som Farthing kaller «Operasjon ark». Onsdag ga Wallace etter og skrev på Twitter at det skal gjøres forsøk på å finne tid til at Farthings fly kan lande.

Sky News skriver imidlertid at forsvarsministeren har sagt at han syntes det er opprørende at militæret var blitt forstyrret fra arbeidet med å redde mennesker på grunn av dyreaksjonen.

Les også

  1. Nå er det blitt fart på evakueringen. Disse firkantene viser at noe viktig har skjedd på Kabul flyplass.

  2. Fortsatt en stor folkemengde utenfor flyplassen i Kabul

  3. Watterdal fløy hjem sammen med de evakuerte barna: – Jeg har fått flere henvendelser fra afghanere i Norge som vil være fosterforeldre

Les mer om

  1. Afghanistan