Verden

Bernie Sanders gir sin støtte til Clintons presidentkandidatur

Nå har det skjedd det man lenge har ventet på. Bernie Sanders ber hans tilhengere stemme på Hillary Clinton under presidentvalget. Samtidig benyttet han anledningen til å gå til angrep på Trump.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton fikk omsider støtte fra Bernie Sanders, sin tidligere rival i partiets nominasjonskamp.
  • Lorns Bjerkan

– Clinton vil bli presidentkandidaten til Det demokratiske parti. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sikre at Clinton vinner valget, sa Sanders da han deltok på et valgkamparrangement sammen med Clinton i New Hampshire tirsdag.

Der to har vært rivaler i flere måneder, uten å ha møttes på noe lignende arrangement. Nå skal de begge jobbe for at Clinton blir USAs neste president.

  • Trump har også fått støtte fra en rival: Han får nemlig skryt fra nordkoreansk statsmedie

Clinton: - Jeg er stolt

Da Sanders kunngjorde at han gir sin støtte til Clinton høstet han både stor jubel, men enkelte buet også.

Clinton var uten tvil veldig fornøyd over å få Sanders med på laget. Hun takket for støtten.

For henne vil dette blant annet bety at hun kan tiltrekke seg unge velgere som har støttet Sanders. Totalt 13 millioner stemte på han under primærvalget.

Til disse og alle de frivillige som har jobbet for ham, sa Sanders at «den politiske revolusjonen» de har satt i gang, vil fortsette. Han takket dem også for støtten.

Clinton brukte også anledningen til å takke Sanders for støtten, samtidig som hun også takket han for at han gjennom et langt liv har kjempet mot urettferdighet.

– Jeg er stolt over at vi sammen skal kjempe sammen med hverandre, sa Clinton.

– Hillary er den beste kandidaten

For mens støtteerklæringen fra Sanders har latt vente på seg, selv om det har vært veldig sannsynlig at den på et tidspunkt ville komme, har Trump prøvd å kapre velgere fra tilhengerne til Sanders.

Nå oppfordrer altså sistnevnte hans tilhengere å gi deres stemme til Clinton.

– Når jeg er her, er det fordi jeg vil gjøre det klart for alle hvorfor jeg støtter Clinton. Kampanjen min er om behovene til amerikanske folk og det å adressere de alvorlige krisen vi står overfor. Det er ingen tvil om at Hillary Clinton er den klart beste kandidaten til å løse dette, sa han.

Gikk til angrep på Trump

Sanders advarte også folk å stemme på Trump, og gikk til flere angrep:

– Det siste vi trenger er en president som gir blaffen i om millioner mister tilgangen på helsetjenester.

– Trump tror jo klimaendriengene er en spøk. Faktisk så vil han øke bruken av fossil energi. Det vil være en katastofe for vårt land og vår planet.

Trump har selv twitret følgende etter at Sanders kunngjorde at han støtter Clinton:

Les mer om

  1. Bernie Sanders
  2. Hillary Clinton
  3. Presidentvalget i USA