Her står Nice-angriperen foran en lastebil. Timer senere brukte han den til å drepe 84 mennesker

Fem døgn etter Nice-angrepet begynner etterforskerne å få et stadig mer klart bilde av gjerningsmannen.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31) smiler til kameraet foran lastebilen som han brukte som drapsvåpen. Noen timer etter at bildet ble tatt ble han skutt død av politiet etter å ha drept 84 mennesker.

Han poserer smilende på en selfie med en lastebil i bakgrunnen. Noen timer senere brukte han nettopp denne lastebilen, en Renault Midlum, til å ta livet av 84 mennesker.

Gjerningsmannen leide bilen av selskapet Via Location, og logoen til utleieselskapet er synlig på venstre side av bilens front på bildet over.

Den 14. juli - på Frankrikes nasjonaldag - kjørte Mohamed Lahouaiej-Bouhlel lastebilen inn i folkemengden som hadde samlet seg på La Promenade des Anglais for å se på fyrverkeriet.

– Kropper fløy som bowlingkjegler

Han holdt høy fart og kjørte i sikk-sakk for å treffe flest mulig. «Kropper fløy opp i luften som bowlingkjegler», forklarte en av journalistene i Nice-Matin som var til stede under angrepet.

Lahouaiej-Bouhlel ble ikke stoppet før han ble skutt og drept av politiet. Da hadde han kjørt nesten to kilometer gjennom folkehavet og truffet flere hundre mennesker.

De franske etterforskerne har jobbet dag og natt for å finne ut mest mulig om angriperen, likevel forblir han et aldri så lite mysterium.

President Francois Hollande erklærte tre dager med landesorg etter angrepet i Nice 14. juli.

Seks personer fremdeles i varetekt

Totalt åtte personer har blitt pågrepet i etterkant av angrepet. To av disse har blitt sluppet løs igjen, deriblant angriperens ekskone.

Den franske statsadvokaten Francois Molins leder etterforskningen, og han har vært forsiktig med å gå ut med informasjon om de seks som fremdeles sitter i varetekt.

Tre av disse er flyttet til Paris for å bli avhørt av antiterrorpolitiet. Blant disse tre er 22-åringen som ifølge flere franske medier skal ha mottat en sms fra gjerningsmannen få minutter før angrepet.

Ikke påvist tilknytting til IS

IS tok på seg skylden for Nice-angrepet lørdag morgen, men etterforskerne har enda ikke klart å påvise noen forbindelse med hverken IS eller andre terrororganisasjoner.

– Selv om ingen elementer i etterforskningen kan påvise en forbindelse med noen terrororganisasjoner, så har funnene fra datamaskinen til Lahouaiej-Bouhlel vist at han hadde en viss interesse for radikal islam, fortalte Molins mandag kveld.

Lahouaiej-Bouhlel skal ha hatt bilder av soldater som bærer IS-flagget, i tillegg til portretter av Osama Bin Laden og Mokhtar Belmokthar.

Levde et utagerende seksuelt liv

Bortsett fra disse tingene er det lite ved Lahouaiej-Bouhlel som minner om en jihadist.

Etter at politiet har gått gjennom hundrevis av vitneavhør som beskriver gjerningsmannen, har statsadvokaten beskrevet han som en mann som var lite opptatt av religion, men med voldelige tendenser. Han spiste svin, drakk alkohol og levde et utagerende seksuelt liv - en livsførsel som er langt fra den som knyttes til jihadister.

Flere franske aviser har vært opptatt av dette.Le Monde er en av avisene som skriver at han hadde seksuell omgang med både kvinner og menn. Le Parisien skriver at en av elskerne, for han skal ha hatt flere, var en mann på 73 år.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31) sitter i lastebilen sammen med en ukjent person dagen før angrepet.

Statsadvokaten: - Angrepet var planlagt og gjennomtenkt

Hadde Lahouaiej-Bouhlel planlagt at hva som skulle bli drapsvåpenet sitt da han reserverte lastebilen allerede 4. juli?

Hadde han bestemt seg for at det var her det skulle skje, da han kjørte langs La Promenade des Anglais dagen før angrepet?

Hadde han allerede bestemt seg for å på brutalt vis ta livet av 84 mennesker, å ta livet av fedre, mødre, sønner og døtre, da han smilte på bildet kunn noen få timer før angrepet?

Franske myndigheter mener at svaret på disse spørsmålene er ja. Francois Molins uttalte overfor pressekorpset mandag kveld at angrepet var gjennomtenkt og planlagt lang tid i forvegen.

Lastebilen stoppet etter å ha kjørt i nesten to kilometer. - Jeg skjøt til han sluttet å røre seg, sa en av politimennene i etterkant.

Googlet «dødelige bilulykker»

At han reserverte lastebilen og begynte å skaffe skytevåpen flere dager i forvegen skal være hovedgrunnen til at etterforskerne har kommet til denne konklusjonen.

Søkehistorikken hans fra 1. juli 2016 skal ifølge Le Figaro ha ledet til samme konklusjon.

Han skal ha søkt på «festligheter organisert på La Promenades des Anglais», på «fyrverkeri» og på «dødlige bilulykker».

Han skal også ha lett frem stedet der han leide lastebilen og en våpenbutikk.

Ingen til radikalinsering før inntil nylig

– Det virker som om Mohamed Lahouaiej-Bouhlel har blitt radikalisert veldig fort, sa innenriksminister Bernard Cazeneuve allerede lørdag formiddag.

Vitneutsagn og ting funnet på datamaskinen hans tyder på at Lahouaiej-Bouhlel har blitt radikalisert. Likevel, ingen av disse tingene dukker opp før rundt to uker før angrepet.

Et naturlig spørsmål som dukker opp ut i fra bevisene som er blitt offentliggjort er: Begynte 31-åringen å planlegge angrepet samtidig som han ble radikalisert?