Verden

New York Times-redaktør går av etter kronikk-kritikk

New York Times' redaktør for kronikker og ledere trekker seg etter å ha publisert en kronikk som oppfordret til bruk av militærmakt mot demonstranter i USA.

Redaktøren for siden med redaksjonelle lederartikler i New York Times, James Bennet, fratrer sin stilling etter at han satte på trykk kronikken «Send inn troppene», som senator Tom Cotton fra Arkansas hadde ført i pennen. Kronikken satte sinnene i kok både hos lesere og ansatte i hele USA. Foto: Larry Neumeister / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

Redaktøren for siden med redaksjonelle lederartikler i New York Times, James Bennet, fratrer sin stilling etter at han satte på trykk kronikken « Send inn troppene », som senator Tom Cotton fra Arkansas hadde ført i pennen. Kronikken satte sinnene i kok både hos lesere og ansatte i hele USA.

President Donald Trump er svært fornøyd med utviklingen søndag.

– Debattredaktøren i @nytimes gikk nettopp av. Det stemmer, han gikk av på grunn av den utmerkede kronikken som er skrevet av vår flotte senator Tom Cotton. ÅPENHET! Staten Arkansas er veldig stolt av Tom. New York Times er falske nyheter, skriver Trump på Twitter.

Bennet forsvarte opprinnelig å sette Cottons kronikk på trykk, som et eksempel på at avisens står for ideologisk mangfold. Cottons tøffe ord ble likevel for mye for mange og møtt med både intern og ekstern kritikk.

Cotton oppfordret blant annet til en «overveldende maktdemonstrasjon» for å «splitte, arrestere og til slutt avskrekke lovbrytere» mens antirasismedemonstrasjonene var i gang over hele USA.

Avisens utgiver, A.G. Sulzberger, tok først avgjørelsen til Bennet i forsvar, men har senere uttalt at kronikken ikke når opp til NYTs forventede nivå. Bennet har også innrømmet at han ikke leste kronikken før den ble publisert.

Sulzberger beskriver søndag Bennet som «en journalist med enormt talent og integritet» i pressemeldingen der hans avgang kunngjøres. Kronikken eller kritikken av den nevnes ikke. Bennet har hatt stillingen siden 2016.

Katie Kingsbury tar over jobben med å velge ut avisas kronikker og kommentarer i avisa framover og gjennom presidentvalgkampen i år.

Flere artikler

 1. KOMMENTAR
  Publisert:

  Når det ikke er plass til motargumenter

 2. KRONIKK
  Publisert:

  Twitter er blitt den egentlige redaktøren i The New York Times

 3. VERDEN
  Publisert:

  General ikke alene: Tidligere tause tar til orde, og Trump-forsvarere viker unna

 4. KULTUR
  Publisert:

  Profilert kommentator sier opp i The New York Times: – Avvikende stemmer føler seg presset ut, mener norsk mediekritiker

 5. KOMMENTAR
  Publisert:

  Bari Weiss’ oppsigelse kan gagne Donald Trump

 6. VERDEN
  Publisert:

  En hel verden ble sjokkert over angrepet på Kongressen. Republikanske velgere reagerte annerledes.