Greta Thunberg i Twitter-storm igjen, denne gang fra tysk jernbane

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg har søkelyset på seg uansett hva hun gjør eller ikke gjør. Søndag havnet hun i en liten Twitter – storm om det tyske statlige jernbaneselskapet, DB.

Greta Thunberg reiste med tog fra det tyske statlige jernbaneselskapet DB. Først på den tredje strekningen fikk hun sitteplass.
  • Hans O. Torgersen

Thunberg ønsker ikke å fly. Hun krysset Atlanterhavet frem og tilbake på to forskjellige seilskip før hun kunne være med på klimatoppmøtet i Madrid. Hjem til Sverige igjen reiste hun med tog.

I Tyskland var Thunberg ikke alene om å reise på denne miljøvennlige måten, og hun måtte sitte på gulvet med bagasjen sin. Denne opplevelsen delte hun med sine 3,5 millioner følgere på Twitter.

Innlegget ble likt av 188.000 personer, delt videre av 10.300 og kommentert 9700 ganger.

Noen takker henne for innsatsen for klimaet og ønsker henne god reise. Andre forteller at hun kunne ha forhåndsreservert et sete. Enkelte mener det hele er iscenesatt av rådgiverne hennes og dermed «fake news». Noen få gir uttrykk for at det slett ikke er klimavennlig å reise med tog.

Det tyske statlige togselskapet DB (Deutsche Bahn) var åpenbart ikke fornøyd med innlegget fra Thunberg. De hadde kanskje sett for seg en noe mer positiv omtale og reagerte med en noe syrlig Twitter-melding, melder nyhetsbyrået AFP.

I første Twitter-melding takker DB den unge svensken for miljøengasjementet hennes og for at hun valgte å reise med dem. Men så kom den syrlige meldingen:

«Det hadde vært enda hyggeligere om du også hadde nevnt hvor vennlig og kompetent vårt personale møtte deg ved din sitteplass på første klasse.»

Aha, så Greta Thunberg satt slett ikke på gulvet, men i et komfortabelt sete på første klasse? Det viste seg at begge versjoner er riktig. Det forklarte den unge klimaaktivisten i neste Twitter-melding:

«Toget vårt fra Basel ble tatt ut av trafikk. Så vi satt på gulvet i to forskjellige tog. Etter Göttingen fikk jeg sitteplass. Dette er selvfølgelig ikke noe problem, og jeg sa aldri at det var det. Overfylte tog er et flott tegn fordi det betyr at etterspørselen etter togreise er høy!»