Verden

Tyrkisk soldat drept i Syria

Én tyrkisk regjeringssoldat er drept og en annen såret i et angrep fra den kurdiske YPG-militsen i Syria, ifølge forsvarsdepartementet i landet.

Tyrkiskstøttet milits har tatt kontroll over deler av det nordøstlige Syria de siste dagene. Disse militssoldatene krysset grensen fredag. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

– En av våre heroiske kamerater falt som martyr og en annen ble såret etter å ha blitt beskutt med panservern og håndvåpen av terrorister under et rekognoserings- og overvåkingsoppdrag i Tell Abyad-området, heter det i en kunngjøring.

Tyrkiske myndigheter anser den kurdiske YPG-militsen for å være avlegger av PKK-geriljaen i Tyrkia og omtaler konsekvent begge som terrorgrupper.

Tyrkia innledet en militæroffensiv mot kurdisk milits nordøst i Syria 9. oktober og vil opprette en drøyt 30 kilometer bred «sikkerhetssone» langs grensen.

Etter et langt møte med USAs visepresident Mike Pence og utenriksminister Mike Pompeo i Ankara torsdag, gikk president Recep Tayyip Erdogan med på å stanse angrepene i fem dager for å gi de kurdiske militssoldatene anledning til å trekke seg ut av området.

Opprørsalliansen SDF, som i hovedsak består av YPG-soldater, gikk med på avtalen, men begge parter har siden anklaget hverandre for brudd på våpenhvilen.

SDF anklaget lørdag Tyrkia for å hindre evakuering av krigere, sårede og sivile, mens Tyrkia anklaget SDF for 20 brudd på våpenhvilen.

Lørdag truet Erdogan med å «knuse hodene» til de kurdiske militssoldatene dersom de ikke de trekker seg ut av området innen tirsdag kveld.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Her forlater de siste amerikanske soldatene det nordøstlige Syria. Legg merke til emblemet på skulderen.

 2. VERDEN

  «En stor dag for sivilisasjonen», sa Trump. Men ingen andre er overbevist av avtalen.

 3. VERDEN

  Tyrkia truer med nye angrep i Syria

 4. VERDEN

  Assad sier han ikke ønsker Tyrkia som fiende

 5. VERDEN

  Trump distanserer seg fra Syria-krigen – Tyrkia fortsetter angrepene

 6. VERDEN

  Erdogan truer med å «knuse hoder»