Verden

Hertuginne Meghan saksøker Mail on Sunday

Hertuginne Meghan saksøker Mail on Sunday etter at den britiske avisen trykket et brev hun skrev til faren, som hun har et anstrengt forhold til.

Prins Harry og hertuginne Meghan er for tiden på besøk i Sør-Afrika, sammen med sønnen Archie. I forrige uke møtte de blant andre erkebiskop Desmond Tutu. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Meghan, som er gift med prins Harry, saksøker utgiveren av avisen for brudd på loven om opphavsrett, misbruk av privat informasjon og brudd på personvernet, skriver The Guardian.

The Mail on Sunday har tidligere trykket flere saker om hertuginnens far Thomas Markle, og i det håndskrevne brevet ber datteren ham om ikke lenger å stille opp for mediene.

Prins Harry går også hardt ut mot britisk tabloidpresse og deres behandling av Meghan og sier i en kunngjøring at han «ikke lenger stilltiende kan være vitne til hennes lidelse».

Prins Harry anklager videre enkelte medier for å føre «en kampanje mot enkeltpersoner, uten tanke for hvilke konsekvenser dette kan får». Han sammenligner skriveriene om Meghan med den behandlingen hans egen mor, prinsesse Diana, i sin tid fikk.

– Min dypeste frykt er at historien skal gjenta seg, skriver han.

Les mer om

 1. Prins Harry
 2. Kongelige
 3. Storbritannia

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Prins Harry saksøker britiske aviser for avlytting

 2. VERDEN
  Publisert:

  Harry og Meghan «trenger en pause» fra pliktene

 3. VERDEN
  Publisert:

  «Megxit» vekker oppsikt. Selv dronningen ble tatt på sengen.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Prins Harry har forlatt Storbritannia

 5. VERDEN
  Publisert:

  Dronningen godtok ønsket fra Harry og Meghan. Får bo i Canada når de vil.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Medier: Frykter at hertuginne Meghan skal snakke ut på direktesendt TV