Verden

13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag.

Polititjenestemenn som var på vei til et oppdrag, ble skutt mot mens de kjørte langs en vei i Aguililla i Mexico mandag. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge mexicanske myndigheter er angrepet det verste mot offentlige tjenestemenn på flere år. Foto: AP / NTB scanpix

Politiet i delstaten sier at 42 polititjenestemenn i til sammen fem biler var på vei til en bolig i Aguililla for å håndheve en rettslig kjennelse da «flere bevæpnede sivile skjøt mot dem».

Ifølge påtalemyndigheten lå over 30 mistenkte, samtlige trolig fra et narkokartell, og ventet på politiet. Noen satt i biler som tilsynelatende var pansrede.

Da politiet ankom stedet de kriminelle sto, skjøt de med kaliber .50 skarpskytterrifler, AR-15 og AK-47, ifølge politiet.

Ifølge mexicanske myndigheter er angrepet det verste mot offentlige tjenestemenn på flere år.

– Ingen angrep mot politiet vil bli ustraffet, og dette var et feigt og utspekulert angrep fordi de lå i bakhold i dette området av veien, sa guvernør Silvano Aureoles.

Bilder publisert av mexicanske medier viser kjøretøyer som brant midt på en vei. De melder også at angrepet tilsynelatende er gjort av en av de mektigste narkokartellene for øyeblikket, CJNG.

Delstaten Michoacán har nylig hatt en hopp i antall voldshendelser. I august fant blant annet politiet 19 døde i byen Uruapan, inkludert ni personer som hang fra en bru.

Aureoles har tidligere kritisert myndighetene for å ikke gjøre nok for å bekjempe narkokartellene i delstaten han styrer over.

Foruten å produsere avokado, har delstaten Michoacán vært mest kjent for dens marihuanaplantasjer og for å produsere metamfetamin.

Les mer om

 1. Mexico

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  14 politifolk drept i angrep i Mexico

 2. VERDEN
  Publisert:

  Massakre mot kirkesamfunn i Mexico

 3. VERDEN
  Publisert:

  Trump vil ha krig mot narkokartellene i Mexico etter massakre

 4. VERDEN
  Publisert:

  Leder for narkokartell pågrepet i Mexico

 5. VERDEN
  Publisert:

  Over 60.000 forsvunnet i narkokrigen i Mexico

 6. VERDEN
  Publisert:

  Kaos i mexicansk by etter at sønnen til «El Chapo» ble forsøkt pågrepet