Verden

Snøvær skaper kaos i flytrafikken i Europa

Snøvær har skapt forsinkelser og kanselleringer på flere av Europas største flyplasser i helgen. Stavanger Symfoniorkester er værfast i Amsterdam.

Brøytebiler jobber på spreng for å brøyte rullebanene på flyplassen i Frankfurt søndag. Snøvær har ført til store forsinkelser i flytrafikken i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix
  • og NTB

Vinterværet har forårsaket trafikkaos over store deler av Tyskland i helgen.

Som følge av kraftig snøvær vest i Tyskland, stanset flyplassen i Düsseldorf midlertidig all flytrafikk. Også flyplassen i Frankfurt har rapportert om en rekke kansellerte flyvninger og hundrevis av forsinkelser.

En talsperson for Fraport, driftsselskapet til Frankfurt flyplass, beskriver situasjonen som dramatisk.

Det er ikke bare lufttrafikken som påvirkes i Tyskland, flere bilister har også pådratt seg skader i snøstormene.

Heller ikke i Storbritannia går snøværet upåaktet hen.

Snø og slaps preget gatene i Bisham i England søndag formiddag. Og mer snø var ventet utover dagen. Foto: AP / NTB scanpix

Store forsinkelser

Flyplassene Luton og Stansted utenfor London, og flyplassen i Birmingham melder om store forsinkelser og innstilte fly søndag fordi rullebanene måtte brøytes.

Og på motorveien M1 mellom London og det nordøstre England var flere strekninger stengt på grunn av ulykker der biler med sommerdekk hadde kjørt inn i hverandre på det glatte føret. Det er ikke vanlig å bruke vinterdekk i det vanligvis snøfattige Storbritannia.

I Wales oppfordret politiet folk til å unngå å ferdes ute dersom det ikke var nødvendig. Det er meldt snø og kraftig vind hele søndagen, spesielt ved kysten.

En mann går forbi en snødekt telefonkiosk i Marlow i England søndag. Store deler av England og Wales fikk et hvitt dekke søndag. Foto: AP / NTB scanpix

Værfaste nordmenn i Amsterdam

I Norge melder Yr blant annet om mye snø på Vestlandet. Her hjemme er det for øyeblikket imidlertid ingen trafikale problemer.

Men på Schiphol flyplass i Amsterdam sitter 80 medlemmer av Stavanger Symfoniorkester værfast, melder Stavanger Aftenblad.

Da symfoniorkesteret skulle reise hjem søndag, fikk de beskjed om at de måtte ta et fly som går tirsdag morgen på grunn av snøværet som herjer store deler av Europa.

Les mer om

  1. Fly
  2. Flytrafikk