Her er Russlands svar på Tesla

Firmaet som produserer Kalasjnikov har lansert elbilen som skal ta opp kampen mot Tesla.

Produsenten bak Kalasjnikov-geværet presenterte denne uken en modell av sin nye elbil, CV-1.

I løpet av de siste et par årene har flere titall tusen elbiler funnet veien til Norge, men nå skal Tesla, Leaf og de andre miljøvennlige doningene få konkurranse fra Russland.

Firmaet bak det verdenskjente Kalasjnikov-geværet har ifølge BBC utviklet prototypen av sin nye elbil, CV-1, som ble vist frem offentlig denne uken. Formen og størrelsen på CV-1 skal være inspirert av sovjetiske kombibiler på 1970-tallet.

350 km

Bilen er ennå ikke ferdig utviklet, men det sies at den vil ha en topphastighet flere ganger høyere enn dagens elektriske kjøretøy produsert av firmaet. Når det gjelder rekkevidde, så vil den på sikt kunne kjøre 350 kilometer på en lading.

Prislappen på doningen er ennå ikke klar.

BBC melder også om at beslutningen om å utvikle elektriske biler er blitt møtt med blandede reaksjoner i Moskva. Mange har brukt selskapets Facebook-side for å dele sine tanker om Russlands svar på Tesla.

Noen har likt designen, mens andre er mer kritiske. En av tilbakemeldingene lyder slik: «Tanken er god, men det ville vært bedre hvis dere holdt dere unna biler».

Ikke bare geværer

Automat Kalashnikova 1947, mest kjent under forkortelsen AK-47, er et automatgevær med flerskuddsfunksjon utviklet i 1947 av Mikhail Kalasjnikov og produsert av IZH. Våpenet er blant verdens mest kjente tohåndsvåpen.

Kalasjnikov har de siste årene utvidet «menyen». Nylig lansert de et klesmerke og en katalog over personlige gjenstander fra paraplyer til smarttelefondeksler.