57 drept i Taliban-angrep nord i Afghanistan

Minst 57 afghanske politifolk, regjeringssoldater og regjeringsvennlige militssoldater er drept i Taliban-angrep i fire provinser nord i Afghanistan.

Afghanske sikkerhetsstyrker har lidd store tap nord i landet det siste døgnet. Dette bildet er fra et angrep i Kabul 21. august. Foto: AP / NTB scanpix

16 medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble drept og minst 20 ble såret i et Taliban-angrep i Dashti Archi-distriktet i Kunduz-provinsen, ifølge provinsrådets leder Mohammad Yusouf Ayubi.

Åtte afghanske politifolk ble samtidig drept og minst tre såret da Taliban-opprørere angrep et distriktshovedkvarter i Jowzjan-provinsen, ifølge politisjef Faqir Mohammad Jawzjani.

Sikkerhetsstyrkene ble tvunget til å trekke seg tilbake for å unngå sivile tap under de voldsomme kampene, heter det. Sju Taliban-opprørere skal også ha blitt drept.

14 politifolk og regjeringsvennlige militssoldater ble drept og minst seks såret i et angrep i Dara Suf-distriktet i Samangan-provinsen, ifølge en talsmann for guvernøren i provinsen.

Tre Taliban-opprørere ble også drept i angrepet, ifølge talsmannen Sediq Azizi.

Taliban har det siste døgnet også tatt kontroll over flere militærbaser og politisperringer i byen Sar-e-Pul, som er hovedstad i provinsen med samme navn.

Minst 17 regjeringssoldater er drept i angrepene, som ifølge et medlem av provinsrådet startet rett etter midnatt natt til mandag.

Ifølge Reza Alimzada er et ukjent antall medlemmer av sikkerhetsstyrkene tatt til fange av opprørere, som nå kontrollerer flere strategiske områder i sentrum av byen.

Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid bekrefter at det er de som står bak angrepene i de fire provinsene nord i Afghanistan det siste døgnet.