Tallet på døde stiger etter turistbåtforlis i Thailand

21 personer er funnet omkommet etter at en turistbåt kantret utenfor ferieøya Phuket i Thailand torsdag. Rundt 30 personer er fortsatt savnet.

Bildet er frigitt at thailandsk politi og viser turister som er blitt reddet opp på land på øya Phuket sør i Thailand.

Nordmenn ikke berørt

Båten kantret nær øya Koh Hei sør for Phuket. Den var da på vei tilbake til øya etter at turistene hadde dykket ved det populære snorkleområdet Koh Racha.

– Vi har ingen indikasjoner på at nordmenn er berørt, sa pressekontakt Ingrid Kvammen Ekker i Utenriksdepartementet til NTB fredag morgen.

Også en annen turistbåt kantret i nærheten av Phuket torsdag. Båten hadde 39 kinesiske og europeiske turister om bord, skriver avisen The Phuket News. Fra denne båten ble alle reddet, ifølge politiet.

Søket etter de savnede ble fredag morgen gjenopptatt etter å ha vært midlertidig innstilt som følge av storm og grov sjø gjennom natten. Fredag formiddag opplyser myndighetene at de har funnet 21 lik, og at tallet på døde er ventet å stige.

Minst tolv personer får behandling på sykehus, og rundt 30 personer er fortsatt savnet.

Båten som kantret, hadde 105 personer om bord, blant dem 93 turister, 11 besetningsmedlemmer og en turguide. Flesteparten av turistene om bord, var kinesiske statsborgere.

Båten var på vei tilbake til Phuket etter at turistene hadde dykket ved det populære snorkleområdet Koh Racha.

30 dykkere

Marineoffiser Charoenpol Kumrasri sa fredag morgen at de ennå håper å finne overlevende i vraket, som ligger 30 meter under vann. Om lag 30 dykkere jobber med å gjennomsøke båten.

En av de overlevende kvinnene gir en mann en klem.

– Jeg antar at de er fanget inne i båten, men jeg håper noen av dem har overlevd, sier Phukets guvernør Norapat Plodthong, som har erklært området en krisesone.

I tillegg til dykkerne, er det satt inn helikoptre og flere fiskebåter i søket fredag morgen.

Noen av turistene som ble reddet sitter her i en fiskebåt.

Nordmenn ikke berørt

– Vi har ingen indikasjoner på at nordmenn er berørt, sa pressekontakt Ingrid Kvammen Ekker i Utenriksdepartementet til NTB fredag morgen.

Helikoptre og flere fiskebåter er satt inn i søket fredag morgen.

Redningsarbeidere bærer en skadet person i land etter at båten turistene var med kantet sør for Phuket.

Flere reddet

En annen båt med 39 kinesiske og europeiske turister om bord, kantet også nær Koh Mai Thon sørøst for Phuket, melder avisen The Phuket News. Fra denne båten skal alle ha blitt reddet, ifølge politiet. Kantringene skjedde ikke i samme område.

Et russisk par på vannscooter ble også kastet på sjøen av sterk vind utenfor Koh Racha, 15 kilometer sør for Phuket, men begge er reddet opp av vannet i live.