Verden

Belgiske politifolk pågrepet etter å ha gitt haik til migranter

To belgiske politimenn er pågrepet av franske kolleger etter at de lot 13 migranter sitte på over grensen mellom Belgia og Frankrike.

  • NTB

Belgierne ble sluppet fri etter å ha blitt avhørt, men saken har skapt en diplomatisk feide mellom de to landene. Belgias ambassadør til Frankrike ble torsdag innkalt på teppet i det franske innenriksdepartementet, som ønsket en forklaring på hendelsen.

Varebilen ble stanset av politiet i den franske byen Nieppe tirsdag kveld etter å ha krysset grensen fra Belgia. De belgiske politifolkene skal ha forklart at de plukket opp migrantene som gikk langs en vei på belgisk side av grensen.

– Vi ville ikke la dem gå til grensen langs veien, så vi tok dem med i den retningen de ønsket å dra, sier en av politifolkene, Georges Aeck, til belgisk rikskringkasting RTBF.

Les også

Hver uke finner han Calais-migranter i åkeren

Franske myndigheter har fordømt transporten på det sterkeste.

Det belgiske politiforbundet har på sin side gått hardt ut mot sine franske kolleger fordi de satte håndjern på de belgiske politimennene før de ble tatt med til avhør, noe franske myndigheter benekter.

Etter hendelsen ble migrantene tatt med til politistasjonen i den franske byen Lille. Tre mindreårige er blitt tatt vare på av lokale myndigheter, mens de voksne vil være i politiets varetekt mens identiteten deres kartlegges.

Les mer om

  1. Frankrike
  2. Belgia