Verden

Trump: Sverige-kommentaren handlet om TV-program

Donald Trump snakket om et program om innvandrere og Sverige som ble vist på Fox News da han refererte til landet i en tale lørdag, opplyser han via Twitter.

Trump fotografert under talen der han snakket om Sverige. Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix

  • NTB

– Min uttalelse om det som skjer i Sverige var en referanse til et program som ble vist på Fox News om immigranter og Sverige, skriver presidenten på sin personlige Twitter-konto.

Det var under en tale til flere tusen fremmøtte i Florida lørdag at Trump sa «bare se hva som skjedde i Sverige i går», uten å referere til noen konkret hendelse.

– Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tok et stort antall inn. De har problemer, som de aldri hadde trodd var mulig, sa presidenten.

Om skjulte innvandringsproblemer

I programmet Trump snakker om, som ble sendt på TV-kanalen Fox fredag, intervjues filmskaperen Ami Horowitz om en dokumentar han har laget der han trekker frem hypotesen om at Sverige skjuler problemer som har kommet grunnet innvandring.

Det var imidlertid ikke før nesten et døgn med full forvirring i Sverige at presidenten ga svar på hva han snakket om.

  • Hva skjedde i Sverige, Trump?

Svensk sikkerhetspoliti, Säpo, måtte understreke at noen konkret hendelse ikke fant sted i Sverige lørdag ifølge Aftonbladet.

– Det finnes ingenting som har endret seg i vurderingen av trusselbildet siden fredag kveld, nei, sa Karl Melin hos Säpos pressetjeneste til avisen.

Uttalelsen om Sverige og flere andre land kom under Trumps politiske folkemøte lørdag, som er hans første valgkamparrangement for presidentvalget i 2020.

Sverige-bemerkningen kom samtidig som Trump nevnte en rekke europeiske byer, der personer hadde blitt drept av terrorangrep.

Les mer om

  1. Donald Trump