Verden

Frankrikes regjering vil ha slutt på leting etter olje og gass

Frankrike vil slutte å gi letekonsesjoner på olje og gass, både på fastlandet og i landets oversjøiske territorier, sier miljøminister Nicolas Hulot.

Frankrike kan ikke vise til stor oljeutvinning, men det finnes en viss virksomhet, som her ved Wintzenbach ved grensen til Tyskland.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Det vil ikke bli gitt nye letekonsesjoner på hydrokarboner. Denne loven vil vi vedta denne høsten, sier Hulot til den franske tv-kanalen BFM fredag.

President Emmanuel Macron sa under valgkampen i februar at han var motstander av å lete etter gass og skifergass på det franske fastlandet.

Macron sa sågar at han helst ser utvinning av olje og gass stanses helt i landets oversjøiske territorier, spesielt i Fransk Guyana ved Sør-Amerikas nordøstlige kyst.

Hulot, miljøforkjemper og tidligere TV-stjerne før han ble regjeringsmedlem forrige måned, sier imidlertid at det vil være umulig å gjøre dette uten å framprovosere søksmål fra energiselskaper.

Frankrikes miljøminister Nicolas Hulot (i bakgrunnen, midten), og president Emmanuel Macron (forgrunnen, midten), vil ha slutt på leting etter olje og gass både på det franske fastlandet og i landets oversjøiske territorier.

Les mer om

  1. Emmanuel Macron
  2. Frankrike
  3. Oljeindustrien
  4. Energi