Verden

Aftenpostens nye utenriks-podkast: – Svak økonomi i Russland svekker Putin

Aftenposten Verden med podkast. Denne gangen om Ukraina og Russlands forhold til vesten.

  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask
    Journalist

Lavere oljepris og sanksjonene fra vest fører til at økonomien i Russland svekkes dramatisk. Dette går nå utover støtten til president Vladimir Putin, forteller Aftenpostens Moskva-korrespondent Per Anders Johansen.

Aftenposten lanserer nå en ny podkast: Aftenposten Verden. Her vil våre medarbeidere ute og hjemme, ta for seg et utenrikspolitisk tema. Vi presenterer analyser og nyheter. I vår første sending, som du nå kan laste ned fra aftenposten.no, handler det om Ukraina og Russlands forhold til Vesten.

Les Per Anders Johansens siste reportasjer fra Ukraina her.

I tillegg til Aftenpostens korrespondent i Moskva, Per Anders Johansen, deltar tidligere korrespondent Steinar Dyrnes og USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg som analyserer forholdet mellom USA og Russland, og konkluderer med at Ukraina er skjøvet nedover på president Barack Obamas dagsorden.

Aftenpstenverden1-kupqjhWYxR.jpg

– Selv om en ser at den svake russiske økonomien svekker Putin, er det langt frem til at hans posisjon virkelig er truet. Men den økonomiske situasjonen blir helt avgjørende, mener Dyrnes og Johansen.

Les Steinar Dyrnes farvel-kommentar her.

Våre medarbeidere forteller deg også litt om dagliglivet i Moskva og de gir tips om mat for dem som vil besøke den russiske hovedstaden. Utenriksjournalist Alf Ole Ask leder sendingene.

Hør hele programmet her:

Du kan også sjekke ut denne ukens Aftenpodden, som handler om bildet som river i hjertet, eldrekampen i Oslo og valgkampens skyldfordeling.