Hjemløs mann (35) pågrepet etter knivangrep i Nederland

En 35 år gammel hjemløs mann er pågrepet etter at tre ungdommer ble knivstukket i Haag i Nederland.

Nederlandsk politi sperret av handlegaten etter knivangrepet fredag kveld.

Mannen skal nå avhøres av politiet, skriver den nederlandske avisen De Telegraaf.

En 13 år gammel gutt og to jenter på 15 år ble knivstukket. Alle tre ble tatt med til sykehus og ble skrevet ut sent fredag kveld. De har forklart seg om hendelsen til politiet.

– Jeg så to jenter skrike og løpe av gårde. En mann flyktet. Han hoppet veldig atletisk over en benk for å komme seg unna. Han så ut som en gepard. Folk prøvde å stoppe han, men lyktes ikke, sa et øyenvitne til kringkasteren NOS fredag kveld.

Både NOS og nyhetsbyrået ANP siterer anonyme kilder på at det ikke ser ut som det ligger et terrormotiv bak angrepet. Det er ikke bekreftet av politiet, som fredag kveld sa at det var for tidlig å si noe om motivet.

Angrepet skjedde på Grote Markstraat, som er et av de viktigste shoppinggatene i sentrum av den nederlandske byen. Langs gaten er det flere store varehus, og på grunn av Black Friday var det svært mange personer i området. Til De Telegraaf sier velinformerte kilder at det ser ut som ofrene var tilfeldig valgt.

Knivangrepet skjedde i 20-tiden fredag kveld, bare noen timer etter at to mennesker ble drept og tre såret i et knivangrep i London. London-angrepet etterforskes som terror. Der ble den antatte gjerningsmannen skutt og drept av politiet.