Verden

Frankrike trosser USA. Innfører Facebook-skatt.

Frankrike vil innføre skatt på IT-giganter som Facebook og Google, sier landets finansminister, trass i at USA torsdag advarte Frankrike mot skatten.

Frankrike vil innføre skatt på IT-giganter som Facebook, Apple og Google til tross for kritikk fra USA, sier finansminister Bruno Le Maire. Foto: Francisco Seco/ AP/ NTB scanpix

 • NTB-AFP

– Vi er fast bestemt på å innføre skatt på de største IT-selskapene for å sørge for rettferdighet og effektivitet i det internasjonale skattesystemet, sa Frankrikes finansminister Bruno Le Maire fredag.

USAs utenriksminister Mike Pompeo advarte torsdag Frankrike mot å innføre skatten, under et møte med den franske utenriksministeren Jean-Yves Drian i Washington.

Les også

Skattefuten kommer, Zuckerberg. Og han er norsk. | Joacim Lund

Tre prosent skatt

Han gjorde det klart at etter USAs syn ville en skatt på digitale tjenester ha negativ virkning på store amerikanske teknologiselskaper og franske statsborgere som bruker deres tjenester.

Frankrike la i forrige måned frem et lovforslag om å innføre en skatt på tre prosent på digital annonsering, salg av personlige data og annen inntekt for ethvert teknologiselskap som har mer enn vel syv milliarder kroner i globale inntekter hvert år.

Les mer om

 1. Frankrike
 2. USA
 3. Bruno Le Maire
 4. Facebook

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Frankrike skattlegger IT-giganter

 2. VERDEN

  Trump truer med toll på fransk vin. EU forbereder seg på handelskrig med USA.

 3. KOMMENTAR

  Det er mye alkohol involvert når Trump og Macron barker sammen i julebordsesongen

 4. LEDER

  Aftenposten mener: Rolig nå, Jensen!

 5. VERDEN

  USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike

 6. KULTUR

  Frankrike på vei mot beskatning av nettgiganter