Netanyahu avkorter USA-besøk etter rakettangrep i Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avkorter et besøk i USA etter et rakettangrep mot Tel Aviv mandag morgen der sju personer ble såret.

Huset som ble truffet, ble fullstendig ødelagt. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

Netanyahu skal møte president Donald Trump i Washington mandag, men så avlyser han resten av besøket i USA og reiser hjem. Han kaller angrepet et kriminelt angrep og lover å slå hardt tilbake.

Raketten traff et bolighus i Mishmeret, nord for Kfar Saba, opplyser politiet. Huset ble ødelagt i brannen som oppsto, men ingen personer ble fanget i det brennende huset.

Nødetatene sier to kvinner har moderate skader, mens de andre fikk lettere skader. Blant de lett sårede er det to barn og en baby.

Kfar Saba ligger nordøst for Tel Aviv. Nedslaget kom kort tid etter at flyalarmen ble aktivert i Sharon-området tidlig mandag morgen, skriver Haaretz. Mange søkte tilflukt i bomberom, og det ble hørt eksplosjoner i området.

Ifølge det israelske forsvaret ble raketten avfyrt fra Gaza. Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for raketten, men det er frykt for at den kan utløse en ny runde med vold kort tid før valget i Israel.

For halvannen uke siden ble flere raketter skutt mot Tel Aviv. Hamas-lederskapet på Gaza sier det var snakk om et uhell, og roen ble fort gjenopprettet etter at israelske styrker slo til mot Gaza med fare for en rask eskalering som konsekvens.