Verden

Hør Forklart: Er Trumps ordbruk rasisme eller bevisst velgerjakt?

Din favorittpodkast Forklart er tilbake fra ferie!

I den første episoden av Forklart denne høsten skal vi til USA og El Paso i Texas.
 • Andreas Bakke Foss
  Andreas Bakke Foss
  Journalist

Mandag 12. august starter en ny sesong av Forklart, Aftenpostens daglige nyhetspodkast. Hver dag går vi i dybden på én aktuell sak for å gi deg mer innsikt og forklaringer på det som skjer.

I den første episoden i høstsesongen skal vi til USA med Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten

Etter angrepet i El Paso i Texas sa Donald Trump at USA må fordømme rasisme. Men av sine politiske motstandere blir presidenten selv kalt rasist og hvit nasjonalist.

I ukevis har Trumps kontroversielle språk skapt splittelse og heftig debatt i USA, og etter masseskytingen øker raseriet og kritikken.

Men er presidentens ordbruk egentlig bare en bevisst politisk strategi?

Du finner episoden HER!

Slik lytter du til Forklart

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast:

 • Her er en lenke til podkasten i Itunes.
 • Her finner du Forklart i Spotify.
 • Og her finner du flere episoder fra Forklart.

Ekstra satsing i valgkampen

Forklart starter opp igjen mandag 12. august med blant andre Kaja Kirsebom (f.v.), programleder Andreas Bakke Foss og ny klipper Anne Lindholm på laget.

Denne høsten kommer podkasten i en ny og bedre utgave, for vi har forsterket laget med en ny klipper og en ekstra reporter frem mot valget.

– Dette blir en høst med høyt tempo i nyhetsbildet. Med et forsterket Forklart-lag skal vi gjøre podkasten enda bedre for lytterne våre, sier programleder Andreas Bakke Foss, og fortsetter:

– Vårt mål er å forklare nyhetsbildet på en måte som gjør at lytterne føler seg bedre rustet til å forstå hva som skjer og hvorfor det skjer. Det gleder vi oss til å gjøre i høst.

I tillegg til programlederne Foss og Kristoffer Rønneberg kommer du de neste ukene til å høre fra valgreporter Kaja Kirsebom. Hun skal reise rundt i landet for å ta Forklart-lytterne tettere på valgkampen.

– Jeg gleder meg til å reise ut av Oslo-studioet og fortelle lytterne om valgkampen fra de stedene der striden faktisk står, sier Kirsebom.

Siden Forklart startet opp 3. oktober i fjor, er vi raskt blitt en av Norges største nyhetspodkaster. Nesten 200 episoder senere når vi 45.000 lyttere hver dag.

I sesongens første episode ser vi nærmere på Donald Trumps ordbruk: Er det snakk om rasisme eller er det en bevisst politisk strategi?

Les mer om

 1. Podkast
 2. Donald Trump
 3. USA