Sultestreiket seg til kongelig bryllup

En meksikansk 19-åring sultestreiket i 16 dager for få å invitasjon til prins Williams bryllup.

Estibalis Chavez sultestreiket utenfor den britiske ambassaden i Mexico i 16 døgn. Tiden brukte hun blant annet til å male portretter av brudeparet.
  • Tone B. Værvågen
  1. februar slo Estibalis Chavez opp telt utenfor den britiske ambassaden i Mexico. Der ble hun i 16 døgn, i håp om å bli invitert til brullypet mellom den britiske prinsen og Kate Middelton.

Hun lot seg ikke avskrekke av det faktum at hun hverken hadde penger eller de sosiale forbindelsene som behøves.

— Jeg så dette som en mulighet for at en drøm skulle gå i oppfyllelse, sa Chavez i følge nyhetsbyrået AP. -Jeg trodde ikke at det var umulig.

Hun vakte hånlatter blant mange, men en forbipasserende mann forbarmet seg over henne. Han gav henne 15000 pesos (6700 kr.) til flybilletten til London.

— Jeg ble rørt av at ingen forsto henne. Jeg mener at hun har rett til å kjempe for det hun vil ha, sa samaritanen Octavio Fitch Lazo. Han kjørte henne til flyplassen torsdag.

Avslag fra prinsen

Chavez mor døde i barsel da jenta ble født. Det eneste hun vet om moren, er at hun elsket prinsesse Diana.

Chavez har lest mange bøker om den britiske kongefamilien, og har dekorert sitt beskjedne hjem med bilder hun har malt, blant annet av brudeparet.

Hun forteller at de tre første dagene av sultestreiken var "fryktelige". Hun gikk ned 8,5 kilo på de 16 dagene. Likevel var avslaget hun fikk fra prinsen, i et brev hun fikk fra prinsens sekretær.

Der sto det at invitasjonene for lengst var sendt ut, og at det ikke var noen ledige plasser igjen. - Jeg må meddele deg at det ikke vil bli mulig for deg å delta i seremonien i Westminster Abbey, sto det i brevet.

-Nedbrutt

— Jeg ble veldig nedbrutt, ikke fordi jeg ikke hadde spist, men fordi jeg ikke hadde oppnådd noe, sa Cahvez. I tillegg samlet folk seg rundt henne, mens de lo og sa "Hva var det vi sa".

Da hun avsluttet sultestreiken var hun så utmattet, at ambassaden sendt henne hjem i drosje.

Men, hun har slett ikke gitt opp håpet, og har tatt med et portrett hun har malt av brudeparet, i håp om å få kunne overrekke det som bryllupsgave.

Men, hun er nervøs for at hun skal ha blitt flagget av det britiske tollvesenet som en mulig trussel mot kongefamilien. - Jeg er nervøs, sa hun før avreise.

Chavez håper å gi dette portrettet til brudeparet. FOTO: AFP