Verden

Mexico by gjenåpner fra mandag

Mexico by har lagt frem plan for gradvis gjenåpning fra mandag. Lettelsene kommer samtidig som antall registrert smittetilfeller for koronavirus øker i landet.

Gateselgere protesterer mot nedstenging i Mexico og roper «vi vil jobbe» under en demonstrasjon i Mexico by torsdag. Til uken begynner gjenåpning av hovedstaden og uken etter kan de få viljen sin. Foto: Fernando Llano, AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

I første omgang innebærer planen at den mexicanske hovedstaden kutter ut kjørerestriksjoner og begrensninger på offentlig transport og tillater at selskaper og nabolag som er avhengige av å gjenoppta produksjon, får lov til det hvis de oppfyller visse helsekrav.

Borgermester Claudia Sheinbaum sier gatemarked, kjøpesentre, restauranter og kirker kan stå for tur uken etter, men vil da åpne med redusert kapasitet.

Alt er i henhold til tidligere kunngjøringer, og synes ikke å være endret til tross for at antall smittetilfeller som registreres, øker.

Mexico by håper å kunne teste stadig flere, og øke testkapasiteten sin til 100.000 per dag i juli, en dramatisk økning fra det nåværende nivået, og dermed er det å vente at det vil bli registrert flere smittetilfeller.

Helsemyndighetene meldte 5.222 nye tilfeller fredag og 504 dødsfall knyttet til covid-19. Mexico er oppe i 139.196 smittetilfeller og 16.448 dødsfall registrert totalt.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Mexico
 3. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. OSLO
  Publisert:

  Neste uke blir tung for Oslo. Byen stenges ytterligere ned – i tillegg er det stor mangel på vaksinedoser.

 2. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio: Koronaviruset

 3. OSLO
  Publisert:

  Smitten i Oslo stiger raskest blant de unge. Mye av den kan spores tilbake til private sammenkomster.

 4. NORGE
  Publisert:

  Sykehus slo alarm etter nye karanteneregler: «Kan gå utover liv og helse»

 5. NORGE
  Publisert:

  Ny smitterekord i Kristiansand: – Situasjonen er alvorlig og krevende

 6. NORGE
  Publisert:

  Helseministeren bekymret for de høye smittetallene