Raneren som ble skutt av svensk politi er død

Ble skutt i hodet under ransforsøk.

Fredag i forrige uke slo flere ranere til mot en gullsmedbutikk i Södertälje i Sverige. Da ranerne skulle flytte ble de møtt av politiet, og det brøt ut skuddveksling.

En av ranerne ble truffet i hodet og tilstanden hans har lenge vært kritisk. Klokken 08.55 onsdag morgen døde han, melderAftonbladet.

— Politiet i Stockholm beklager hans bortgang, og har den dypeste respekt for sorgen til de pårørende, skriver det svenske politiet i en uttalelse.

Mener politiet skjøt tilbake

Fem personer er så langt pågrepet og siktet i saken, inkludert 26-åringen som nå er død. Alle de siktede skal være mellom 19 og 26 år. Ifølge vitner Aftonbladet har snakket med skjøt ranerne mot politiet, som svarte med å skyte tilbake.

Ranet skjedde ved 11.30-tiden fredag i forrige uke. Gullsmedbutikken lå i et kjøpesenter i en travel gate, og flere forbipasserende tok bilder og filmet skuddvekslingen.

Bodde i Norge

Den 26 år gamle mannen skal ha flyttet til Norge i 2011, men skrev at han var tilbake i Sverige på sin Facebook-side, én uke før ranet, ifølge Aftonbladet.

Våpenet 26-åringen hadde på seg da han ble skuttviste seg i ettertid å være en kopi, og det er foreløpig uklart om de andre våpnene var ekte, skriver Expressen. Statsadvokaten i Sverige har innledet en etterforskning for å undersøke om politiet brukte unødig voldsom makt og satte andre menneskers liv i fare.